пʼятниця, 10 серпня 2018 03:46

Джуліан Ассанж думає дати свідчення проти РФ

Джуліан Ассанж думає дати свідчення проти РФ
Ассанж може дати свідчення щодо РФ. Фото: ТСН

Засновник викривальної платформи WikiLeaks Джуліан Ассанж, який уже шість років переховується від американського правосуддя в посольстві Еквадору в Лондоні, розглядає можливість свідчити перед Сенатом США.

Ідеться про ймовірне втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах у 2016 році. Про це заявила адвокатка Ассанжа у четвер, 9 серпня.

За інформацією WikiLeaks, комітет Сенату США з питань розвідки попросив Ассанжа розглянути можливість особисто свідчити на закритому слуханні щодо того, чи допомогала Москва Дональду Трампу виграти вибори. Росія відкидає це, а Трамп переконує, що змови між його командою і РФ не було. "Ми серйозно розглядаємо пропозицію, проте маємо упевнитися, що безпека Ассанжа буде гарантована", - ідеться у заяві його адвокатки Дженніфер Робінсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник WikiLeaks Ассанж опублікував дивний код: у мережі вже розшифровують

Нагадаємо, що Ассанж перебуває на території посольства Еквадору з червня 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у злочинах на сексуальному ґрунті - за заявами двох жінок у сексуальних домаганнях та зґвалтуванні. Сам Ассанж звинувачення спростовує, говорячи про розправу.

Зараз ви читаєте новину «Джуліан Ассанж думає дати свідчення проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі