пʼятниця, 10 червня 2022 06:54

Дві країни проти кандидатства України на вступ в ЄС - ЗМІ

Дві країни проти кандидатства України на вступ в ЄС - ЗМІ
Надання Україні статусу кандидата в члени ЄС не підтримують Данія та Нідерланди. Це дві з трьох країн, про позицію яких раніше заявила Ольга Стефанішина, не вказавши назв. Фото: УНІАН

Нідерланди та Данія проти надання Україні статусу кандидата на вступ в Європейський Союз.

У дипломатичній ноті Данія заявила, що Україна недостатньо відповідає критеріям, пише Bloomberg.

Ідеться про критерії, пов'язані зі стабільністю інститутів, що гарантують демократію, верховенство права, права людини, повагу та захист меншин.

Києву потрібно "принципово покращити свою законодавчу та інституційну базу", щоб досягти прогресу в усіх цих напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав процес вступу до ЄС "суперзарубою"

Данія переконана, що Україна "на дуже ранній стадії" готовності взяти на себе зобов'язання щодо членства в ЄС і створити ефективну ринкову економіку або стати конкурентоспроможною на єдиному ринку.

Bloomberg зазначає, що в рейтингу Transparency International торік Україна посіла 122 місце серед 180 країн.

Більшість країн, включаючи Італію, підтримують заявку. За словами офіційних осіб, знайомих із перебігом переговорів, країни, зокрема Польща, Литва та Ірландія, хочуть, щоб лідери ЄС ухвалили рішення про однозначний результат і надали статус кандидата. Естонія наголосила на необхідності дати надію Україні.

Три країни ЄС виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство, заявила віцепрем'єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Які саме - не назвала.

17 червня Єврокомісія може розглянути проєкт висновку щодо кандидатства в ЄС України, Молдови та Грузії. Брюссель спершу має домовитися з найвпливовішими державами-членами про те, за яке саме рішення вони готові проголосувати.

Зараз ви читаєте новину «Дві країни проти кандидатства України на вступ в ЄС - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі