понеділок, 17 липня 2023 12:55

До Білорусі прибула ще одна колона "вагнерівців": показали супутникові знімки
4

Більше десятка транспортних засобів, включаючи великі вантажівки, фургони і легкові автомобілі, прибули на колишню військову базу під Осиповичами у Білорусі.

Вони мають ті ж типи, що і ті, які нещодавно бачили у великій колоні "вагнерівців". Про це свідчать опубліковані The New York Times супутникові знімки.

“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі
Фото: nytimes.com
“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі
“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі
“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" уточнює, що "вагнерівці" прибувають у табір біля села Цель біля Осиповичами.

Особливу активність видно на знімку за 16 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки "вагнерівців" у Білорусі: свіжі дані прикордонників

"Щонайменше п'ять фур, автобуси, контейнери, а також пікапи та УАЗи прямо біля наметів. Крім того, журналісти помітили на свіжих знімках невелику групу людей та "буханець". І фури, і автобуси були присутні у великій колоні ПВК "Вагнер", яка в'їхала до Білорусі близько 3:00 ночі 15.07 і рухалася Р43 і М5 у напрямку Осиповичів. Таким чином, супутникові знімки цілком підтверджують, що кінцевим пунктом колони був табір у с. Цель, куди вони й прибули вранці 15 липня", ‒ йдеться у повідомленні моніторингової групи.

"Беларускі Гаюн" також повідомив, що 17 липня ще одна колона "вагнерівців" прибула до Білорусі. Їдуть із прапорами РФ та групи "Вагнера".

Автор: t.me/Hajun_BY
  “Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі
“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі

"У напрямку Осиповичів та табору в с. Цель трасою М5 від Бобруйска прямо зараз рухається ще одна велика колона найманців ПВК "Вагнер". У складі колони щонайменше 20 машин різних модифікацій: УАЗи "Патріот", пікапи, буханці, будівельна техніка, автобуси, фури", ‒ йдеться у повідомленні.

"Беларускі Гаюн" зазначає, що, за уточненими даними, це вже щонайменше третя колона з найманцями, яка прибула до Білорусі з 11 липня.

Вранці 15 липня на території Білорусі помітили велику колону "вагнерівців". Пересувалися вони на легкових та вантажних автомобілів із номерами так званих ДНР та ЛНР.

Найманці російської групи "Вагнер" у Білорусі діють згідно з вказівками та від імені російської влади. Польща уважно стежить за передислокацією ПВК "Вагнер". Про це заявив статссекретар канцелярії прем'єр-міністра, заступник координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін.

Зараз ви читаєте новину «До Білорусі прибула ще одна колона "вагнерівців": показали супутникові знімки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі