понеділок, 31 липня 2023 08:51

До Японії наближається небезпечний тайфун

До Японії наближається небезпечний тайфун
Тайфун "Ханун" сформувався біля Філіппін. Фото: eastnews.ua

Потужний тайфун "Ханун" наближається до Японії.

Він найближчими днями може накрити південно-західні регіони Окінава та Амамі, повідомляє NHK.

Тайфун сформувався у Філіппінському морі і рухається зі швидкістю 15 км/год у північно-західному напрямку.

У центрі тайфуну атмосферний тиск становить близько 960 гектопаскалів, швидкість вітру сягає 144 км/год поблизу його центру з поривами до 198 км/год.

"Ханун" вже зараз впливає на південь Японії. У понеділок на Окінаві очікується різке збільшення швидкості вітру до 90 км/год, а на Амамі до 72 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Японію насувається найстрашніший за 70 років тайфун

Синоптики прогнозують, що у вівторок погода погіршиться.

Місцева влада попередила жителів префектури про загрозу сильного вітру і високих хвиль та можливість зсувів ґрунту й підтоплень низинних районів внаслідок підйому води в річках та високих припливів.

Китайські метеорологи кажуть, що "Ханун" стане шостим тайфуном від початку року. Він спричинить небезпечні штормові припливи у прибережних районах КНР.

Південна Корея потерпає від найпотужнішого за багато років тайфуну Хіннамнор. Стихійне лихо завдало значних руйнувань і позбавило електропостачання десятки тисяч домогосподарств.

Найбільше руйнувань було в південному місті Пхохан. Там одна людина загинула, а щонайменше дев'ятьох вважають зниклими безвісти. Шторм спровокував зсуви й затопив торговельний центр. Також там сталася пожежа, яка знищила будівлю з електрообладнанням і пошкодила офіси й коксохімічний завод.

Зараз ви читаєте новину «До Японії наближається небезпечний тайфун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі