неділя, 18 вересня 2022 08:59

На Японію насувається найстрашніший за 70 років тайфун

На Японію насувається найстрашніший за 70 років тайфун
18 вересня потужний тайфун Нанмадол налетить на Японію. Фото: скріншот з відео

18 вересня потужний супертайфун Нанмадол налетить на південні райони японського острова Кюсу.

Метеорологічне управління Японії дало йому статус "дуже сильного". Швидкість вітру під час тайфуну може досягати 270 км/год, а в деяких районах лише за 24 години може випасти 500 мм дощу. Про це повідомило видання iDnes.

Прогнозують, що коли тайфун досягне суші, він поверне на північний схід і переміститься через центральну Японію до Токіо.

На сайті посольства США в Японії повідомляється, що супертайфун Нанмадол може стати одним із найбільших штормів, які обрушилися на Японію за останні 70 років.

Деякі будинки, особливо на півдні Кюсю, під загрозою руйнування. Жителів закликали шукати притулку в міцних будівлях. Там оголошено спеціальне попередження про зсуви та повені. Також скасовано потяги та авіарейси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє циклон з потужними опадами: де чекати негоди

Кюсю є найпівденнішим із чотирьох островів, які складають основну частину Японії. Населення становить понад 13 млн.

Рекомендації про евакуацію отримали щонайменше 2 млн японців. Переважно це стосується жителів префектур Кагосіма, куди має припасти основний удар тропічного шторму, Міядзакі та Кумамото.

Вказівка ​​про евакуацію означає рекомендацію залишити небезпечне місце та перейти до безпечнішого місця. Після цього слідує найвищий рівень попередження, що означає необхідність порятунку життя через безпосередню загрозу. Влада закликала завершити евакуацію ще до оголошення цього рівня загрози.

Південна Корея потерпає від найпотужнішого за багато років тайфуну Хіннамнор. Стихійне лихо завдало значних руйнувань і позбавило електропостачання десятки тисяч домогосподарств.

Найбільше руйнувань було в південному місті Пхохан. Там одна людина загинула, а щонайменше дев'ятьох вважають зниклими безвісти. Шторм спровокував зсуви й затопив торговельний центр. Також там сталася пожежа, яка знищила будівлю з електрообладнанням і пошкодила офіси й коксохімічний завод.

Зараз ви читаєте новину «На Японію насувається найстрашніший за 70 років тайфун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі