неділя, 02 липня 2023 18:38

Директор ЦРУ прокоментував відносини США і Китаю

Директор ЦРУ прокоментував відносини США і Китаю
Раніше ЗМІ повідомляли, що Вільям Бернс відвідав Китай. Фото: East News

Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що відмова Сполучених Штатів Америки від економічних відносин з Китаєм була б нерозважливим кроком.

Сказав про глибоку взаємозалежність двох країн. Водночас, зі слів Бернаса, США слід диверсифікувати ланцюжки постачань. Про це повідомили Reuters.

"Китай – єдина країна, яка має намір змінити міжнародний порядок і має все більшу економічну, дипломатичну, військову та технологічну силу для цього", – сказав Бернс під час лекції в Оксфорді.

Водночас, за словами директора ЦРУ, в сучасному світі небезпечно потрапити у залежність від одного постачальника найважливіших технологій і корисних копалин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен розкрив колегам із G7 подробиці свого візиту до Пекіна

"Відповідь на це питання полягає не в тому, щоб від'єднатися від такої економіки, як китайська – це було б безглуздо. А в розумному зменшенні ризиків і диверсифікації шляхом забезпечення стійких ланцюгів постачань, захисту нашої технологічної переваги та інвестування у промислові потужності", – сказав Бернс.

Раніше британське видання Financial Times повідомило, що директор ЦРУ відвідав Китай, щоб "розморозити" стосунки між державами.

У червні державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Пекіна. Блінкен став першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за п'ять років. Запросив китайського візаві до Вашингтона.

Президент США Джозеф Байден заявив, що розраховує на зустріч із лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ прокоментував відносини США і Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі