субота, 25 вересня 2021 19:03

Держсекретаря Мінекономіки звільнили за критику ковід-паспортів

Держсекретаря Мінекономіки звільнили за критику ковід-паспортів
Мону Кейзер звільнили через висловлювання щодо ковід-сертифікатів. Фото: Reuters

У Нідерландах державного секретаря Мінекономіки Мону Кейзер звільнили за критику ковід-паспортів, які тепер обов'язкові при відвідинах низки закладів.

Рішення про звільнення урядовиці прийняв прем'єр Марк Рютте. Про це повідомляє Європейська правда.

Держсекретар в інтерв'ю виданню De Telegraaf висловила серйозні сумніви у доцільності ковід-паспортів.

За її словами, все складніше стає пояснювати людям, чому сертифікати потрібні в одних місцях і не потрібні в інших. Кейзер зазначила, що слід задуматись над тим, як організувати процес інакше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нещеплених студентів медичного ВНЗ будуть відраховувати

"Заяви державного секретаря міністерства економічних питань та клімату Мони Кейзер в сьогоднішньому інтерв'ю, несумісні з рішеннями, прийнятими нещодавно Радою міністрів, та рішеннями важливого та вагомого характеру" - заявив Рютте.

Висловлювання Кейзер розкритикували і в її власній партії.

Від суботи у Нідерландах скасували значну кількість коронавірусних обмежень, однак доказ ковід-вакцинації став обов'язковим для відвідування барів, ресторанів, театрів та інших місць.

В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для вчителів і держслужбовців. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 22 вересня. Законодавство України передбачає такі заходи, підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретаря Мінекономіки звільнили за критику ковід-паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі