пʼятниця, 24 вересня 2021 17:05

Нещеплених студентів медичного ВНЗ будуть відраховувати
6

Фото: rbc.ua

У Національному медичному університеті ім. Олександра Богомольця студентів не допустять на заняття, якщо ті не зроблять Covid-щеплення або не матимуть негативного ПЛР-тесту. Також їх виселятимуть із гуртожитку.

Відповідний наказ видали 23 вересня. Фото документа без печатки й підпису ректора з'явилося в мережі.

Студенти шоковані, бо часу їм дали до 27 вересня, пише "РБК-Україна".

Їх попередили, якщо буде 25% пропусків лекцій - відраховуватимуть. Можна заплатити й повторно пройти курс, але для цього вимагають ті ж сертифікати про вакцинацію.

"У нас дурдом. Учора надіслали наказ. Але він без підпису й печатки. Фактично це папірець. Нас залякали й сказали, що до понеділка в нас мають бути паспорти вакцинації або треба робити щотри дні ПЛР-тест. Або не ходите на пари. А якщо не ходите, вас відраховують через три тижні. Теж саме зі студентами, які живуть у гуртожитку", - розповіла студентка виданню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві два університети перейшли на дистанційне навчання

Дівчина зазначила, що йдеться не про одну дозу препарату, а про повну вакцинацію у дві дози. Як це зробити до понеділка, не знає.

"Робити ПЛР-тест щотри дні - це ж нереальні гроші. А в когось можуть бути протипоказання. Це незаконно й ми вчора почали бунт", - додала студентка.

За її словами, 24 вересня в університеті відбудеться нарада з юристами щодо законності таких заходів.

В Україні запровадять обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для вчителів і держслужбовців. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 22 вересня. Законодавство України передбачає такі заходи, підкреслив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Нещеплених студентів медичного ВНЗ будуть відраховувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі