вівторок, 18 жовтня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи бачать США "тривожні" військові ознаки у Білорусі: у Пентагоні відповіли

Чи бачать США "тривожні" військові ознаки у Білорусі: у Пентагоні відповіли
США не спостерігають "тривожних" ознак у Білорусі щодо війни проти України. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки зараз не спостерігають ознак, пов'язаних із розміщенням військ у Білорусі. Це могло би потенційно вплинути на розвиток війни Росії проти України.

Про це заявив під час брифінгу високопоставлений представник міністерства оборони США 17 жовтня, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь готується воювати: співробітникам МНС роздали бойову зброю

"Що стосується Білорусі, це те, за чим ми, звісно, стежимо. Зараз у нас немає жодних ознак, які могли б змусити нас, знаєте, змінити наші погляди (на розвиток ситуації. – Gazeta.ua) на полі бою в її нинішньому вигляді", – зауважив він.

Високопоставлений представник Пентагона додав, що США також не спостерігають нічого в плані переміщення стратегічних літаків та інших засобів РФ, здатних нести ядерну зброю, всередині Росії. Це могло б змінити позицію ядерного стримування США в Європі.

До Білорусі почали прибувати перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до так званого регіонального угруповання. Загалом в країні будуть розміщені трохи менш як 9 тис. російських військових. Про це повідомив начальник управління міжнародного військового співробітництва міноборони Білорусі Валерій Ревенко.

У ніч проти 15 жовтня до Білорусі прибули ешелони з російськими військами.

Це перші партії солдатів, що мають увійти до анонсованого "регіонального угруповання". Про це повідомляє міноборони Білорусі. Білоруська влада поширила відео, де видно, як російських армійців зустрічають із хлібом-сіллю.

10 жовтня Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Зараз ви читаєте новину «Чи бачать США "тривожні" військові ознаки у Білорусі: у Пентагоні відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі