понеділок, 17 жовтня 2022 00:59

Білорусь готується воювати: співробітникам МНС роздали бойову зброю

Білорусь готується воювати: співробітникам МНС роздали бойову зброю
Співробітники МНС Білорусі будуть воювати разом із армією. Фото: belnovosti.by

Білорусь продовжує готуватися до початку війни. Так, стало відомо, що співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій країни почали роздавати бойову зброю - нібито для того, щоб захищати мирне населення в разі "надзвичайної ситуації".

Крім цього, в країні почалися тренування з евакуації населення і розконсервація укриттів, заявив глава МНС Білорусі Вадим Синявський в інтерв'ю білоруському державному телеканалу ОНТ.

Синявський заявив, що озброєно буде тільки частину співробітників МНС. Їхнім завданням буде "захищати вітчизну" разом зі збройними силами країни в разі військового конфлікту або повноцінних бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Білорусі повідомило, скільки військових РФ розмістить на своїй території

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко особисто віддав наказ Міністерству оборони країни озброїти рятувальників, наказ був виконаний. Зброя отримана і розміщена, особовий склад МНС проінструктований і навчений.

"У разі необхідності брати активну участь в тих чи інших питаннях, пов'язаних із захистом своєї вітчизни, ці розрахунки доведені до Міністерства внутрішніх справ і до начальників УВС на регіональному рівні, а також до збройних сил - у разі необхідності, також будуть формуватися розрахунки для участі у відповідних діях" - заявив Синявський.

Крім цього, ведеться підготовка більш ніж 5000 закритих споруд, які можна використовувати для укриття населення в разі ракетних атак на Білорусь. Налагоджується система оперативного оповіщення, проводяться тренування з евакуації.

Росія хоче переобладнати частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю. Щоправда, чи нададуть білорусам саму ядерну зброю - поки що невідомо.

Крім того, в Білорусі прийнято рішення про проведення мобілізації, яка буде проходити приховано - під виглядом перевірки боєздатності військових частин. На першому етапі закликати будуть жителів сільської місцевості, городян поки вирішено не чіпати.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь готується воювати: співробітникам МНС роздали бойову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі