пʼятниця, 23 червня 2023 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це боротьба України": у Пентагоні відреагували на удари по Чонгарському мосту

"Це боротьба України": у Пентагоні відреагували на удари по Чонгарському мосту
Речник Міноборони США Патрік Райдер прокоментував удари по Чонграському мосту. Фото: armyinform.com.ua

Україна сама планує і проводить бойові дії проти російських окупантів.

Так у Пентагоні відреагували на удари по мосту, що з'єднує тимчасово окупований Крим із захопленими Росією районами Херсонщини. Про це на брифінгу сказав прессекретар Міноборони США Патрік Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони будуть знищені": американські сенатори пропонують попередити Путіна про наслідки застосування ядерної зброї

За його словами, воєнні дії проти російських загарбників ‒ "це боротьба України".

"Вони планують і проводять цю боротьбу. Ми зосереджені на співпраці з ними, нашими союзниками та нашими партнерами, щоб переконатися, що вони мають бойові можливості, необхідні для захисту своєї країни та повернення суверенної території", – сказав Райдер.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною.

"Бавовна" на Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці росіян та мінімізує можливості ворога для поповнення ресурсів. Це має вплинути не тільки на моральний стан ворога, але й на фізичний та матеріальний. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «"Це боротьба України": у Пентагоні відреагували на удари по Чонгарському мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі