четвер, 22 червня 2023 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар по Чонгару: у ЗСУ пояснили наслідки для росіян

Удар по Чонгару: у ЗСУ пояснили наслідки для росіян
"Бавовна" на Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці росіян. Фото: соцмережі

"Бавовна" на Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці росіян та мінімізує можливості ворога для поповнення ресурсів.

Це має вплинути не тільки на моральний стан ворога, але й на фізичний та матеріальний. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Все, в принципі, просувається за тим планом, про який ми одразу говорили. Дуже важливо виснажувати ворога, дуже важливо позбавити його можливостей поповнювати свої ресурси, дуже важливо не дати йому змоги швидко оговтатись і отримати нові поповнення. І в принципі, все якраз в цей план вкладається", – акцентувала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Чонгара: виклали ймовірне відео влучання

Вона додала, що "бавовна" на Чонгарському мосту зараз боляче вдарить по логістиці ворога та мінімізує його можливості для поповнення ресурсів.

"Ще за часів, коли формувалось звільнення правого берега Дніпра на Херсонщині, ми говорили, що ми пам'ятаємо про те, що працюємо над визволенням України. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Руйнуємо те, що не дозволить потім, в такому стані, ворогу бути проти нас", – пояснила вона.

Гуменюк наголосила, що зараз логістика ворога буде підірвана.

"Тобто, зараз логістика буде підірвана, можливості поповнювати її будуть мінімізовані. І це має вплинути не тільки на моральний стан ворога, але й на фізичний та матеріальний зокрема", – підкреслила Гуменюк.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною.

Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

Зараз ви читаєте новину «Удар по Чонгару: у ЗСУ пояснили наслідки для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі