неділя, 09 жовтня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка: вибух на Кримському мосту "сильно вдарить" по Путіну і змінить хід війни

Британська розвідка: вибух на Кримському мосту "сильно вдарить" по Путіну і змінить хід війни
Диктатор Володимир Путін особисто спонсорував будівництво Кримського мосту, тож вибух на ньому "вдарить" по російському президенту, вважають британські розвідники. Фото: facebook.com/MIDRussia

Пошкоджений Кримський міст вплине на хід війни Росії проти України.

Сам інцидент на мосту "зачепить" президента Росії Володимира Путіна, який особисто спонсорував його будівництво. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 9 жовтня з посиланням на свої розвіддані.

Зазначається, що будь-яке серйозне порушення пропускної спроможності Кримського мосту, найімовірніше, матиме значний вплив на і без того обмежену здатність Росії підтримувати свої війська на півдні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки вибуху на Кримському мосту

Аналітики повідомили, що залізничний переїзд через Кримський міст відкрили для вантажних перевезень лише в червні 2020 року. Він відіграв "ключову роль у переміщенні важкої військової техніки на південний фронт під час вторгнення" Росії в Україну.

"Цей інцидент, ймовірно, сильно вдарить по Путіну. Він стався через кілька годин після його 70-річчя, він особисто фінансував і відкривав міст, а будівельним підрядником був його друг дитинства Аркадій Ротенберг", – йдеться в огляді.

Союзники нагадали, що в останні місяці командувач російської національної гвардії Віктор Золотов, який у минулому був охоронцем Путіна, публічно запевняв про безпеку Кримського мосту.

Уранці 8 жовтня на території тимчасово окупованого Криму трапилася "бавовна" в районі Керченського мосту – незаконно збудованої переправи, що з'єднує український півострів з Росією. За офіційною російською версією, на мості стався "підрив вантажного автомобіля".

Вибух на Кримському мосту могли влаштувати самі росіяни. Між Федеральною службою безпеки та міноборони РФ відбуваються "розбірки". ФСБ поступово підбиралася до тих чи інших генералів, намагаючись їх арештувати, розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Водночас ЗМІ писали про причетність до вибуху Служби безпеки України. Відомство, своєю чергою, не підтверджує і не спростовує цю інформацію.

Президент Володимир Зеленський іронічно прокоментував "бавовну" у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка: вибух на Кримському мосту "сильно вдарить" по Путіну і змінить хід війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі