субота, 11 червня 2022 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів бореться з РФ - Подоляк про слова Байдена

Безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів бореться з РФ - Подоляк про слова Байдена
На Банковій розуміли наміри росіян, тому готувалися до "того чи іншого агресивного сценарію". Фото: Офіс президента

Україна розуміла, що Росія готувала напад, тому почала готуватися заздалегідь.

Безглуздо звинувачувати в чомусь країну, яка понад 100 днів протистоїть агресору, що переважає, якщо ключові країни не змогли превентивно зупинити РФ, заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в коментарі Liga.net.

Таким чином Подоляк прокоментував слова президента Джо Байдена про те, що президент Володимир Зеленський "не хотів чути" попередження про вторгнення.

"Безумовно, це (слова Байдена. - Gazeta.ua) не зовсім так. Те, що Росія розробляє різні сценарії експансії, ми чудово розуміли. У Володимира Зеленського на столі постійно була відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих. Президент також уважно реагував на всі слова та попередження наших партнерів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця війна далека від завершення" - Обама висловився про агресію РФ

На Банковій розуміли наміри росіян, тому готувалися до "того чи іншого агресивного сценарію".

За його словами, про підготовку свідчить "розосередження складу боєприпасів та зброї в цілому, блискавична реакція на багаторівневе вторгнення та перебудова оборонних можливостей, ефективне запровадження у перший тиждень дистанційних ударів, що різко зламали первинні російські плани".

Подоляк додав, що питання полягало в тому, яким буде обсяг вторгнення. За його словами, інтенсивність обстрілів усієї території України не можна було передбачити, і немає сумнівів, що масштаб вторгнення шокував багато країн, включно з партнерами України.

"А ось що важливо, то це швидкість, з якою перебудувалося держуправління на воєнні рейки, та практично блискавичний вихід нашої країни з шоку. Ну ключове. Мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться у повноцінній війні проти набагато ресурснішого опонента. Якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, чудово їх знаючи", - підсумував Подоляк.

Президент США Джо Байден заявив, що український лідер Володимир Зеленський міг ігнорувати попередження, що Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну. За його словами, він розуміє, що така інформація могла здатися надуманою. Саме тому в Україні "не хотіли цього чути".

Однак американському лідеру відповів прессекретар Зеленського Сергій Никифоров. Він нагадав, що президенти перед 24 лютого провели три або чотири телефонні розмови. Зокрема, обмінювалися думками та оцінювали ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів бореться з РФ - Подоляк про слова Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі