пʼятниця, 10 червня 2022 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ця війна далека від завершення" - Обама висловився про агресію РФ

"Ця війна далека від завершення" - Обама висловився про агресію РФ
Експрезидент США Барак Обама провів паралель між тим, що відбувається в РФ та внутрішньою ситуацією в США. Фото: eastnews.ua

Війна Росії проти України може надовго затягнутися.

А через це зростатимуть людські жертви. Про це розповів колишній президент США Барак Обама, передає CNN.

"Не обманюйтеся: ця війна далека від завершення. Людські втрати зростатимуть", - заявив 44-ий президент США на Копенгагенському форумі демократії.

Він наголосив, що Україна має залишатися сильною.

"Але ми також стали свідками героїчного опору українського народу російської агресії. Вони об'єдналися, щоб захистити не лише свій суверенітет, а й свою демократичну ідентичність, і згуртували більшу частину світу навколо цінностей самовизначення та людської гідності", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До кінця року війна завершиться перемогою України" – Малкольм Ненсі

Також Обама провів паралель між тим, що відбувається в РФ і внутрішньою ситуацією в США.

"На всіх континентах ми спостерігаємо відступ від демократії. Тому, якщо ми хочемо, щоб демократія процвітала, нам доведеться боротися за неї, розвивати її та демонструвати її цінність для покращення життя пересічних людей", - сказав він.

Обама похвалив країни за те, що вони відкрили свої кордони українським переселенцям і сказав про прагнення Фінляндії та Швеції вступити до НАТО.

"Через цю мужність і солідарність президенту РФ Володимиру Путіну не вдається досягти мети всередині України та за її межами. Росія відрізана від ресурсів і доходів, і багато її найкращих і найрозумніших поїхали - удар по її теперішньому й майбутньому", - додав він.

Сполучені Штати Америки уважно стежать за перебігом війни в Україні й готові надалі постачати їй необхідну зброю і техніку для протистояння військовій агресії з боку Росії.

Україна вже отримала $1 млрд підтримки від Сполучених Штатів Америки. Ще $7,5 млрд очікується.

Президент США Джо Байден на самітах G7 та НАТО говоритиме про підтримку України. На самітах порушать тему спільних зусиль на підтримку України в умовах російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «"Ця війна далека від завершення" - Обама висловився про агресію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі