четвер, 09 червня 2022 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Радник Байдена зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні

Радник Байдена зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні
США забезпечать Україну всім необхідним для відбиття агресії РФ. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки уважно стежать за перебігом війни в Україні і готові надалі постачати їй необхідну зброю і техніку для протистояння військовій агресії з боку Росії.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван на пресбрифінгу 8 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден і Дуда провели телефонні переговори щодо підтримки України

"Ми стурбовані кожним актом агресії, здійсненим росіянами, кожним дюймом української території, яку вони окупували, руйнують, бомбардують і знищують - як у районах, де вони пересуваються, так і в тих районах, які вони обстрілюють ракетами здалеку", - сказав він.

Салліван підкреслив, що США прагнуть забезпечити українців необхідним озброєнням і інструментами, щоб вони могли протистояти просуванню російських сил там, де вони можуть відтіснити їх.

Україна вже отримала $1 млрд підтримки від Сполучених Штатів Америки. Ще $7,5 млрд очікується.

Президент США Джо Байден на самітах G7 та НАТО говоритиме про підтримку України. На самітах піднімуть тему спільних зусиль на підтримку України в умовах російської агресії.

Високопоставлений чиновник з Білого дому заявив, що Сполучені Штати Америки та союзні держави працюють над тим, щоб якнайшвидше передати Україні протикорабельні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Радник Байдена зробив гучну заяву про допомогу Україні у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі