четвер, 25 січня 2024 06:48

Байден закликав Конгрес негайно дозволити Туреччині продаж F-16 - Reuters

Байден закликав Конгрес негайно дозволити Туреччині продаж F-16 - Reuters
Туреччина в жовтні 2021 року попросила придбати винищувачі Lockheed Martin F-16 на 20 мільярдів доларів і майже 80 модернізаційних комплектів для своїх військових літаків. Фото: pixabay.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден направив лідерам ключових комітетів Конгресу листа, в якому повідомив про намір розпочати формальні процедури щодо продажу винищувачів F-16 Туреччині, коли вона завершить процес, пов'язаний із приєднанням Швеції до НАТО.

У листі Байден закликав Конгрес схвалити продаж без зволікання, повідомив американський чиновник, пише Reuters із посиланням на власні джерела в адміністрації США.

"У своєму листі до топкерівників від Республіканської та Демократичної партій у міжнародних комітетах Сенату й Палати представників Байден закликав Конгрес невідкладно схвалити продаж", - цитує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розпочали навчання Steadfast Defender - 24. Найбільші з часів Холодної війни

Лідери комітетів у закордонних справах Сенату і Палати представників Конгресу США розглядають кожну велику угоду з продажу озброєнь за кордон.

Зараз ідеться про можливість продажу Туреччині літаків F-16 і комплектів модернізації на суму $20 млрд.

У вівторок, 23 січня, парламент Туреччини ратифікував заяву Швеції на вступ в НАТО, усунувши головну перешкоду для розширення Північноатлантичного альянсу після 20 місяців затримки. Зволікання із цим рішенням було основною причиною небажання Конгресу США схвалювати продаж Туреччині бойових винищувачів нового покоління.

Зараз ви читаєте новину «Байден закликав Конгрес негайно дозволити Туреччині продаж F-16 - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі