середа, 24 січня 2024 20:27

НАТО розпочали навчання Steadfast Defender - 24. Найбільші з часів Холодної війни

Північноатлантичний Альянс оголосив про початок навчань Steadfast Defender - 24.

Вони стануть найбільшими з 1988 року військовими навчаннями НАТО. Про Steadfast Defender - 24 повідомив сайт Альянсу.

Автор: nato.int
  Десантний корабель Gunston Hall Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки
Десантний корабель Gunston Hall Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки

Початок навчань поклав вихід десантного корабля Gunston Hall Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки з порту Норфолк, що у штаті Вірджинія.

Корабель вирушить через Атлантичний океан. Це перший тактичний маневр у межах навчань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина зробила важливу заяву про Україну

До кінця січня до навчань долучиться корабель канадського флоту Charlottetown, який вирушить з порту Галіфакс до Європи.

"Steadfast Defender - 24 стане наочною демонстрацією нашої єдності, сили і рішучості захищати один одного, наші цінності і міжнародний порядок, заснований на правилах", - прокоментував верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.

Навчання Steadfast Defender - 24, які планувались кілька років, продемонструють здатність НАТО швидко розгортати сили з Північної Америки та інших частин Альянсу для посилення оборони Європи.

Вони покликані імітувати реакцію НАТО на напад з боку країни на кшталт Російської Федерації і складатимуться із серії невеликих окремих навчань, які відбудуться у низці місць - від Північної Америки до східного флангу НАТО, поблизу російського кордону.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

10 січня відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «НАТО розпочали навчання Steadfast Defender - 24. Найбільші з часів Холодної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі