субота, 26 лютого 2022 07:44

Байден виділив гроші Україні на війну

Байден виділив гроші Україні на війну
Президент США Джо Байден підписав документ, згідно з яким Україні дадуть 600 мільйонів доларів. Фото: Укрінформ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав документ. Згідно з ним США нададуть Україні $600 млн допомоги. З них $350 млн – на військові потреби.

Про це повідомили у Білому домі, передає "Українська правда".

У документі, зокрема, зазначається, що Байден доручає Держдепу надати "термінову допомогу Україні". Йдеться про оборонні потреби, а також "військову освіту та підготовку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: США запровадили санкції проти Путіна й Лаврова

Учора, 25 лютого, Білий дім попросив у Конгресу США близько $6,4 мільярда допомоги Україні, кранам Балтії, Польщі та союзникам східного флангу НАТО. Про це повідомило Bloomberg із посиланням на представника адміністрації президента США Джо Байдена. The Hill з посиланням на представника адміністрації Байдена зазначило, що $2,9 млрд заплановано на гуманітарну допомогу, а Польщі, країнам Балтії та союзникам на східному фланзі НАТО на допомогу у забезпеченні безпеки України.

Сполучені Штати Америки нададуть Україні додаткову допомогу у сфері безпеки. Це буде летальна та нелетальна зброя. Що саме буде входити у цей пакет поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Байден виділив гроші Україні на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі