середа, 19 жовтня 2022 19:41

Байден не хоче бачити Путіна на саміті G20 – ЗМІ

Байден не хоче бачити Путіна на саміті G20 – ЗМІ
Офіційної зустрічі президентів США й Росії Джо Байдена і Володимира Путіна бути не може. Фото: eastnews.ua

Американські чиновники роблять усе можливе, щоб президенти США й Росії Джо Байден і Володимир Путін навіть випадково не перетнулися на саміті G20 в Індонезії.

У Білому домі кілька тижнів дискутують, чи може бути Путін на саміті. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського закликали вигнати Путіна з G20

"Там не виключають, що Байден і Путін можуть випадково перетнутися в якийсь момент під час саміту – приміром, будуть присутніми на одному і тому ж великому пленарному засіданні", – йдеться у повідомленні.

Офіційної зустріч президентів бути не може. Байден і Путін не можуть перетнутися навіть у коридорі або на груповій фотографії.

Джерела кажуть, що зустріч Путіна з Байденом могла б відбутися, якби йшлося про звільнення американської баскетболістки Брітні Грайнер або колишнього морпіха Пола Віллана, затриманих у Росії.

Але до цього мають відбутися тижні кулуарних переговорів. Вони поки що не призвели до жодного прогресу в питанні звільнення затриманих громадян США.

В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн "Великої двадцятки" ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України на осінньому саміті G20 залежатиме від безпекової ситуації в країні і від складу учасників саміту.

До групи G20 входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, РФ, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція Японія, Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «Байден не хоче бачити Путіна на саміті G20 – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі