понеділок, 17 жовтня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського закликали вигнати Путіна з G20

У Зеленського закликали вигнати Путіна з G20
Представник ОП Михайло Подоляк вважає, що світові лідери мають не допустити участі російського диктатора у саміті "Великої двадцятки". Фото: ОП

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк закликає вигнати Росію з міжнародної "Групи двадцяти". Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі у листопаді.

Подоляк вважає, що світові лідери мають покласти край ru-лицемірству. Про це він заявив у Twitter 17 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили подальші воєнні плани Путіна в Україні

"Той, хто віддає накази атакувати критичну інфраструктуру, щоб заморозити цивільних, і організовує тотальну мобілізацію, щоб засипати фронт трупами, категорично не може сидіти за одним столом з лідерами G20", – написав Подоляк.

Наголосив, що РФ має бути вигнана з усіх майданчиків.

В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн "Великої двадцятки" ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України на осінньому саміті G20 буде залежати від безпекової ситуації в країні і від складу учасників саміту.

До групи G20 входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, РФ, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція Японія, Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського закликали вигнати Путіна з G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі