вівторок, 11 червня 2024 05:17

"Азов" отримав доступ до американської зброї - Держдеп США зняв заборону

"Азов" отримав доступ до американської зброї - Держдеп США зняв заборону
Держдеп США скасував заборону на постачання зброї для "Азова". Фото: uain.press

Адміністрація президента США Джо Байдена зняла заборону на постачання зброї бригаді "Азов".

Представник Держдепартаменту відмовився повідомити, коли заборона була знята і чи вже надійшла американська зброя до бригади. Про це пише The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир "Азова" Денис Прокопенко назвав єдиний варіант перемоги

"Після ретельного вивчення 12-та бригада спеціального призначення "Азов" пройшла перевірку Ліхі, проведену Державним департаментом США", повідомили у Держдепі.

Йдеться про "Закон Ліхі", який забороняє надання американської військової допомоги іноземним підрозділам, які, за наявними даними, скоїли серйозні порушення прав людини. Він названий на честь колишнього сенатора Патріка Ліхі, який написав цей закон.

Державний департамент не знайшов "жодних доказів" таких порушень, йдеться в заяві.

19 квітня, командир "Азову" Денис Прокопенко (Редіс) закликав скасувати поправки до законодавства США, що забороняють передавати західну зброю його військовому підрозділу.

3 травня сайт Офісу президента відхилив публікацію петиції щодо сприяння розблокуванню надання західної зброї та допомоги 12-й бригаді спеціального призначення "Азов".

Зараз ви читаєте новину «"Азов" отримав доступ до американської зброї - Держдеп США зняв заборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі