середа, 10 квітня 2024 08:58

Американські генерали та адмірали у відставці зробили заяву щодо дій Трампа

Американські генерали та адмірали у відставці зробили заяву щодо дій Трампа
Високопоставлені офіцери США засудили дії експрезидента Дональда Трампа. Фото: slovoidilo.ua

Більше десяти американських генералів та адміралів у відставці виступили в Верховному суді США зі спільною заявою щодо дій колишнього президента Дональда Трампа.

Вони засудили його спроби скористатися президентським імунітетом у кримінальних процесах проти нього. Про це повідомляє The Hill.

"Поняття такого імунітету, як загалом, так в окремому контексті потенційного заперечення результатів виборів, загрожує поставити під загрозу безпеку нашої нації та міжнародне лідерство. Особливо в такі часи, як зараз, коли в усьому світі зростають антидемократичні авторитарні режими, така загроза є небезпечною", - йдеться у заяві високопоставлених офіцерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трампа відреагували на інформацію WP про його план віддати РФ частину території України

За їх словами, заяви Трампа "загрожуватимуть ролі військових в американському суспільстві, конституційному порядку країни та національній безпеці". Вони також матимуть "глибоко негативний вплив на військовослужбовців".

Американські військові переконані, що ситуація може закінчитися тим, що "військовослужбовці опиняться в стані вибору між своїм головнокомандувачем і дотриманням законів, прийнятих Конгресом".

Підписи під спільною заявою поставили, зокрема, ексдиректор ЦРУ Майкл Хейден, адмірал у відставці Тад Аллен, генерали у відставці Джордж Кейсі, Карлтон Фулфорд, Крейг Мак-Кінлі та інші.

Нещодавно Джо Байден і Дональд Трамп виграли на праймериз у чотирьох штатах. З кандидатами на президентських виборах визначились у Род-Айленді, Коннектикуті, Нью-Йорку та Вісконсині.

Перемоги Байдена й Трампа не стали несподіванкою, але вони дають підказки про ентузіазм серед виборців щодо майбутнього реваншу у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Американські генерали та адмірали у відставці зробили заяву щодо дій Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі