середа, 03 квітня 2024 10:11

Байден і Трамп виграли на праймериз ще у чотирьох штатах

Байден і Трамп виграли на праймериз ще у чотирьох штатах
Джо Байден і Дональд Трамп наближаються до офіційного статусу кандидатів у президенти. Фото: eastnews.ua

Джо Байден і Дональд Трамп виграли на праймериз у чотирьох штатах.

З кандидатами на президентських виборах визначились у Род-Айленді, Коннектикуті, Нью-Йорку та Вісконсині, повідомляє AP.

Перемоги Байдена й Трампа не стали несподіванкою, але вони дають підказки про ентузіазм серед виборців щодо майбутнього реваншу у листопаді. Байдена критикують демократи, яким не подобається його підтримка Ізраїля у боротьбі з ХАМАСом. Деякі республіканські критики Трампа досі голосують за його суперників, які вже вибули з виборчих перегонів.

"Графа "не визначився" в бюлетенях у Род-Айленді та Коннектикуті отримала таку ж частку голосів демократів, як і раніше на первинних виборах у Міннесоті та Мічигані, коли вона набрала 19% і 13% відповідно, - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден випередив Трампа - опитування у США

Штат Вісконсин може стати ключовим полем битви в листопаді. Результати голосування там дадуть уявлення про частку республіканців, які не на боці Трампа, і про те, скільки демократів розчаровані Байденом.

Явка на праймеріз була дуже низькою.

"Те, що ми чули від людей на місцях протягом останніх кількох тижнів, - це те, що це не конкурентні праймеріз", - сказала державна секретарка штату Коннектикут Стефані Томас.

Кандидатів у президенти США офіційно оголосять на з'їздах обох партій улітку.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Байден і Трамп виграли на праймериз ще у чотирьох штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі