четвер, 14 березня 2024 20:10

Байден випередив Трампа - опитування у США

Байден випередив Трампа - опитування у США
Джозеф Байден випередив Дональда Трампа у новому опитуванні. Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден має незначну перевагу в один відсотковий пункт над своїм ймовірним опонентом на виборах Дональдом Трампом.

Про результати опитування Reuters/Ipsos повідомила "Європейська правда".

Близько 39% зареєстрованих виборців сказали, що проголосували б за демократа Байдена, якби вибори відбулися сьогодні.

Ще 38% респондентів обрали б республіканця Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети GMLRS і не тільки: США оголосили про новий пакет допомоги Україні

Опитування також показало, що багато виборців не визначилися з вибором: 11% заявили, що голосуватимуть за інших кандидатів, 5% сказали, що не голосуватимуть, а 7% сказали, що не знають або відмовилися відповідати.

Опитування Reuters/Ipsos зібрало відповіді онлайн по всій країні, в ньому взяли участь 4094 дорослих американців, в тому числі 3356 зареєстрованих виборців. Похибка становить 1,8% для зареєстрованих виборців і 1,7% для всіх респондентів.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Байден випередив Трампа - опитування у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі