середа, 18 серпня 2021 13:49

Як жили жінки Афганістану до влади талібів: фото
10

Афганські дівчата закривають обличчя руками, катаючись  в перший день мусульманського свята Курбан-байрам в Кабулі, 11 серпня 2019 року
Фото: Reuters
Молода афганка вперше показала своє обличчя на публіці після п'яти років дії законів шаріату, після повалення талібів. Центрі роздачі продуктів харчування, Кабул, 14 листопада 2001 року
18-річна Шамс Алізаде вступила до університету, Кабул, 25 вересня 2020 року
Новонароджені діти, які втратили матерів під час нападу на пологовий будинок, лежать в лікарні в Кабулі, 13 травня 2020 року
Афганські жінки сумують в лікарні після теракту таліба-смертника в Кабулі, 28 грудня 2017 року

"Таліби", які захопили владу в Афганістані, дали першу прес-конференцію.

Вони закликали афганців не тікати з країни і запевнили, що не прагнуть помститися опонентам. А також пообіцяли права жінкам. Про це пише BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні країни вивезли з Афганістану понад 2 тис. людей

Речник "талібів" Забіхулла Муджахід заявив, що вони працюють над створенням нового уряду країни.

"Ми помилували всіх, хто боровся проти нас. Ворожнечі настав край. Ніхто не постраждає. Ми віддані правам жінок у межах системи шаріату. Вони будуть працювати пліч-о-пліч з нами. Ми хотіли б запевнити міжнародну спільноту, що не буде жодної дискримінації", - заявив він.

Він додав, що "таліби" підтримують вільні та незалежні ЗМІ, проте в їх діяльності "нічого не має суперечити цінностям ісламу". Муджахід також заявив, що ЗМІ "не повинні працювати проти національних цінностей, проти національної єдності".

За його словами, за останні 20 років "Талібан" еволюціонував, тому не варто очікувати від них того ж, що вони робили під час минулого правління.

"Талібан" керував Афганістаном з 1996 по 2001 рік. Тоді встановили режим шаріату з публічними масовими стратами, заборонами на кіно, телебачення й усе західне, й абсолютним обмеженням прав жінок.

Видання Reuters зібрало фотогалерею, як жили жінки в Афганістані протягом останніх 20 років.

Лідери ісламістського руху "Талібан" покажуть себе світу й не сидітимуть у тіні секретності. Про це повідомив представник талібів.



Зараз ви читаєте новину «Як жили жінки Афганістану до влади талібів: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі