вівторок, 12 лютого 2019 00:41

В Україні буде 35 мільйонів жителів

До 2050 року в Україні буде 35 мільйонів людей. ­Такий прогноз дає Організація Об'єднаних Націй.

— Зараз триває скорочення населення. І продовжуватиметься, якщо економіка не розвиватиметься, — говорить соціолог Костянтин Малєєв, 58 років. — Є природна міграція. Молодь завжди виїжджала із сіл у великі міста. Зараз їде у Польщу, Чехію, Францію, Німеччину. Люди мають відчуття, що центр світу — на Заході.

Другою проблемою є низька народжуваність, каже соціолог.

— Щоб зупинити спад населення, треба, щоб у кожній сім'ї було троє дітей, — пояснює Малєєв. — Сьогодні це рідкість. Але інакше не вийде. Є сім'ї, які не одружуються або не можуть мати дітей.

Владі слід створити державні програми для молоді, продовжує соціолог. Мільйони українців повинні мати власність, яка б приносила прибуток. Наприклад, це може бути клас фермерів, які володітимуть землею по 50–100 гектарів. Тоді не виїжджатимуть із сіл. Так це відбувається в США.

Станом на 2017 рік в Україні жили 44,8 млн людей. Зараз — майже на 2 млн менше. Це офіційна цифра. Реальну не знає ніхто — перепис населення востаннє проводили у 2001 році.

Зараз ви читаєте новину «В Україні буде 35 мільйонів жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі