вівторок, 13 липня 2010 01:15

Українців примусово виселили з готелів Туреччини

— Мали вилетіти з дружиною і донькою в Аланью в неділю зранку. Але всі заброньовані "Карія туром" авіарейси скасували. Переживаю, що туроператор не поверне гроші. Збирали рік на відпочинок. Написав заяву. Путівки купував у компанії-посередника. Там кажуть: якщо й повернуть гроші, то половину. За квитки не віддадуть, — розповідає "ГПУ" 42-річний Ігор Русанов із Харкова.

Ігор заплатив 14 тис. грн за три путівки до Туреччини. Наприкінці минулого тижня українців, які купували тури компанії "Карія тур", виселяли з номерів у курортах Туреччини. 8 липня в Антальї виселили кілька сот людей. Готелям не оплатили за їхнє проживання.

— Знайома гід розказала: дві доби туристи жили в готелі на ресепшені. Хтось платив зі своєї кишені, аби не лишитися на вулиці. Люди панікували, — каже киянка Ірина Гладкова, 25 років. — Коли туристів везли на автобусах "Карія туру", то поліцейські-турки зупиняли водіїв. Серед дороги змушували здирати наклейки. Туристи були шоковані.

"Карія тур" пояснює виселення українців із фінансовими та юридичними проблемами компанії "Санспот сіхет" — їхнього партнера в Туреччині.

— Офіс "Санспот сіхет" опечатаний, телефони не працюють, — каже керівник відділу реклами туроператора "Карія тур" Ганна Матвєєва, 27 років. — Ця компанія працює під нашою вивіскою. Ми оплачуємо переліт туристів з України і назад, а "Санспот сіхет" — їх проживання в готелях. Гроші на проживання ми перерахували.

Усі відділення "Карія тур" приймають скарги від туристів, яким зіпсували відпочинок у Туреччині. Компанія обіцяє виплатити компенсації. Вона скасувала всі тури. Також — в Індію, Туніс та Емірати.

Завдяки втручанню МЗС України та допомозі компаній "Тез тур" та "Анекс тур" українців у Туреччині розселили по готелях. За даними МЗС, станом на ранок понеділка таку допомогу надали 250 українцям.

Зараз ви читаєте новину «Українців примусово виселили з готелів Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі