четвер, 05 травня 2022 00:30

Травень буде теплий і дощовий

Травень цьогоріч буде тепліший, ніж зазвичай. Середня місячна температура повіт­ря коливатиметься в межах +15…18°C, що на 1–1,5°C вище за норму.

— Останній місяць весни українців не розчарує, — каже кліматолог 75-річна Вазіра Мартазінова. — У першій половині травня не передбачають опадів і дощів. Температура буде від 19 до 23 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 9 градусів.

У другій частині травня дощитиме. Опади приходитимуть хвилями з перервами до трьох днів, говорить народний синоптик Володимир Деркач:

— Раннього літнього тепла не чекайте. 11–20 травня прогнозую незначне похолодання та опади. Однак загалом травнева погода буде приємна.

Нині в Україні триває посівна кампанія. Погода для висадки культур оптимальна.

— У північних областях, які були захоплені, досівають ячмінь і яру пшеницю, — каже агроном Олександр Мигловець, 34 роки. — По всій Україні продовжують сіяти соняшник і кукурудзу, згодом візьмуться за сою та гречку. Погода сприятлива для проростання насіння та розвитку культур.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Травень буде теплий і дощовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі