четвер, 14 травня 2009 07:01

Пилипишин збирає голоси проти Черновецького

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Поддерживаю перевыборы. Я не голосовал за Черновецкого. Первое рвение у него было хорошее. Но то, что произошло с бюджетом, ужасно. Если будем стоять в сторонке, ничего не изменится, — переконаний киянин Валентин Фокін, 40 років.

Чоловік із дружиною прийшли минулого четверга на виборчу дільницю N103 на вул. Щербакова, 47в. 10 днів, із 7-го по 17 травня, у Шевченківському районі Києва проводять опитування жителів. Людям пропонують відповісти на три запитання: "Чи підтримуєте референдум, аби висловити Черновецькому недовіру?", "Чи підтримуєте запровадження в столиці платної медицини?", "Чи підтримуєте здорожчання комунальних послуг?".

Ціни на "комуналку" зростуть у червні. Фокін проти цього. Скаржиться, зарплатня через кризу скоротилася втричі, до 1100 грн. Валентин тяжко хворіє останні п"ять років, щопівроку обстежується. Підрахував: за один візит до лікарні віддасть усю зарплату. Тільки рентген коштує 100 грн.

Чергова перевіряє в чоловіка реєстрацію і видає йому три бюлетені — жовтий, рожевий і блакитний, а також конверт. Фокіни голосують. Бюлетені складають у конверт, кидають його до прозорої скриньки.

— Я взагалі-то за Черновецького. Двічі голосувала за нього і не жалкую. Коли щось міняєш, це не завжди добре. Він теж робив для столиці хороше. Ще молодий мужчина, — знизуючи плечима, говорить Наталія Родіонова, 55 років. Додає, що голосувала проти здорожчання комунальних послуг і платної медицини.

Першого дня на дільниці N103 проголосували 39 людей. У районі працюють 105 дільниць. Місцева адміністрація виділила на референдум із власного спецфонду 7200 грн. Цього вистачило лише на бюлетені. Решту витрат покрили громадські організації, які виступають проти Черновецького, повідомили "ГПУ" в прес-службі Шевченківської райдержадміністрації.

Шевченківським районом керує Віктор Пилипишин. Його вважають кандидатом на посаду мера столиці. Загалом у Києві 10 районів.

Зараз ви читаєте новину «Пилипишин збирає голоси проти Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі