пʼятниця, 20 січня 2017 05:45

На даху львівського музею відреставрували cкульптуру

Автор: ФОТО З САЙТА www.zik.ua\Микола Тис
 

Скульптуру "Ощадність" відреставрували на даху львівського Музею етнографії та художнього промислу. Містяни називають її "Статуя Свободи". Бо схожа на монумент, який є в американському Нью-Йорку.

Пам'ятник у Львові відкрили 1891 року. Його зробив львівський скульптор італійського походження Леонардо Марконі. Символізує ощадність, добробут і розвиток Галичини. До цього часу статую жодного разу не оновлювали. Її реставрація обійшлася в 467 тис. грн. На благодійних аукціонах зібрали 300 тис., решту дала міська рада.

— Реставрувати скульптуру почали улітку торік. Статуя була покрита сажею, мала тріщини. Рука з факелом відпадала ще 1983-го. Назад її прилаштували в неправильному ракурсі. Тому ми відлили і встановили нову руку. Відновили позолоту на факелі й короні, — говорить начальник управління охорони історичного середовища 60-річна Лілія Онищенко-Швець.

Зараз ви читаєте новину «На даху львівського музею відреставрували cкульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі