вівторок, 25 квітня 2017 06:00

Богдан Краснопєєв витяг із вогню трьох братів

— З шифанєру валило велике полум'я. Я одразу витяг із кімнати Льошу й Андрія, оставив їх у коридорі. Потім розбудив Ігорька та всі разом вискочили на вулицю, — розповідає 10-річний Богдан Краснопєєв із села Мартинівка Гадяцького району на Полтавщині. 18 квітня врятував із палаючого будинку трьох братів — 4-річного Андрія, 3-річного Олексія та Ігоря, 18 місяців.

Матір поралася на городі. Діти були в хаті самі.

— Там лежали сірники. Мабуть, хтось із братиків грався, — продовжує Богдан. — Я зорієнтувався, що ­треба робити, бо нас цьому вчать у школі. Коли пожежа, потрібно всіх вивести на свіже повітря. Якщо це неможливо, слід намочити якусь тканину і прикласти до носа.

— Психологія в дітей така, що у випадках небезпеки вони найчастіше лякаються і ховаються в закутках хати. А Богдан зробив відважний вчинок, — говорить начальник Гадяцької ДСНС Василь Губський.

Крім братів, Богдан має сестру. Матір виховує їх сама. Після пожежі переїхали до родичів у сусіднє село. Їхній будинок згорів ущент. Сільрада Мартинівки обіцяє допомогти родині з придбанням нового житла. Поки що виділили 5 тис. грн на перші витрати.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Краснопєєв витяг із вогню трьох братів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі