пʼятниця, 22 квітня 2011 05:00

11-місячний бурий ведмідь напав на жінку

11-місячний бурий ведмідь Потап напав на Антоніну Василівну, 53 роки, неподалік парку Горького у Луганську у вівторок в обід. Із рваними ранами голови та ніг, переломом щиколотки постраждалу доправили до обласної клінічної лікарні.

— Її стан середньої тяжкості. Загрози життю немає, — говорить Сергій Бабенко, заступник головного лікаря.

Антоніна Василівна відвідувала кінноспортивну секцію. Її створили на території Луганської обласної дитячої громадської організації "Барс". Поряд звіринець мисливського собаківництва при Кінологічній спілці України. Там утримують диких звірів, щоб натаскувати собак. У ведмедя розірвався нашийник з ланцюга, і він напав, коли Антоніна Василівна виходила з роздягальні.

— Якби не конюх Олександр, не відомо, чи залишилася би вона живою, — кажуть у міліції. — Спочатку він не побачив, що під ведмедем є людина. Схопив колоду і намагався налякати тварину. Але той не звертав уваги. Коли конюх побачив жінку, схопив звіра руками за вуха. Став відтягувати. Ведмідь укусив його за одну руку. Побачив фазана, який пробігав повз, погнався за ним.

Потапа купили торік у Сімферополі.

— Ніхто навіть не міг уявити, що таке може статися, — дивується Василь Голіков, голова організації мисливського собаківництва. — Думаю, жінка сама могла його спровокувати. Це ведмежа щодня гралося з дітьми, коли ми його вигулювали. У нього є ветеринарний паспорт і всі необхідні щеплення, зокрема і від сказу. Його хотіли приспати, та я не дозволив. Спочатку треба вияснити всі обставини й оглянути тварину.

У міліції не знають, що робити з ведмедем. Можливо, віддадуть в зоокуточок міста або у якийсь зоопарк. Проте Василь Голіков запевняє, що тварина залишиться в них. Для нього майже готова нова клітка.

Зараз ви читаєте новину «11-місячний бурий ведмідь напав на жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі