четвер, 10 грудня 2020 11:41

Ведучі Манько і Узол показали невідомі туристичні місця Львівщини
5

Ведучі Ольга Манько і Максим Узол показали, куди поїхати у Львівській області за враженнями та гарними фото.

Підгорецький, Олеський, Золочівський замки – це ті пам`ятки, куди їде турист під час подорожі у Львів. Але на цьому мандрівка не закінчується, адже це не всі дива України, що "живуть" на Львівщині. Пара ведучих "Нового каналу" у своєму тревел-блозі на YouTube показали не дуже відомі, але не менш цікаві туристичні місця Львівської області.

1. Мисливський будиночок Стир

Казковий будинок на озері входить до мисливського господарства Стир у селі Збруї. Таких будинків в Україні лише 2 – більш відомий та розкручений у Житомирській області та цей, у Львівській.

"Виглядає 2-поверховий будинок суперказково. Він зроблений з темного дерева, тому на тлі лісу виглядає дуже містично. Коли заходиш всередину, здається, що всюди полиці з книгами, але насправді це така дошка, наче паркет. Вражає люстра з рогами оленя. Але вибиваються з інтер`єру крісла, які були, напевно, у кожному радянському актовому залі", - розповідає ведуча.

2. Чортів камінь

Наступне дивовижне та містичне місце знаходиться у селі Підкамінь. На верхівці невеликої гори стоїть величезний камінь, який називають чортовим.

"Не зрозуміло, як ця каменюка тут з`явилась, але є кілька пояснень. З давніх давен прийшли ченці і зробили тут монастир. Про це дізнався чорт і так розлютився, що полетів у Карпати, відірвав каменюку та кинув у монастир. Та сил у нього забракло, в монастир він не влучив, і камінь впав тут. Але є ще й нудний варіант. 11 млн років тому навколо було Сарматське море, а цей камінь – кораловий риф на його дні", - каже ведучий.

Ведучі показали невідомі локації Львівщини
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучі показали невідомі локації Львівщини
Ведучі показали невідомі локації Львівщини
Ведучі показали невідомі локації Львівщини
Ведучі показали невідомі локації Львівщини

3. Підземна церква в Монастирі

У тому ж селі Підкамінь знаходиться монастирський комплекс XVIII ст. Його назва – Монастир походження дерева Христа. За часів радянської влади тут був концтабір для українського духовенства. Потім – в`язниця, психоневрологічний диспансер, конюшня, гараж і псарня.

"Головна частина Монастиря – бронзова богоматір. Ходять легенди, що під час войовничого атеїзму вона почорніла, а, коли повернулися ченці, то почала очищуватись", - розповідає Узол.

При Монастирі є підземна церква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Нікітюк ходила на швидкі побачення, а Маша Єфросініна "сердилася" на офіціантів

"Якось реставрували головну церкву, тому створили підземну. Але так звикли до неї, що вирішили залишити. Храм доволі тісний. Розписана стеля, кута люстра дають відчуття, ніби ти телепортувався у Київську Русь. Але найбільше вразило, що в монастирі працює психоневрологічний диспансер. Тут досі лікують душевнохворих жінок, і з будівлі навіть чути крики", - додає ведучий.

Цікаве та незвичне про Казахстан дізналися під час подорожі ведучі тревелу "Орел та Решка". Західний Казахстан – це місце неймовірно красивих пустельних пейзажів, привітних і відкритих людей. Саме туди вирушила команда тревелу, який показує "Новий канал". Ведучі програми Василіса Хвостова та Антон Зайцев не лише насолодилися вікендом та спробували на собі традиції країни. Вони також дізналися факти про Казахстан, які точно вас здивують.

Зараз ви читаєте новину «Ведучі Манько і Узол показали невідомі туристичні місця Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі