середа, 09 грудня 2020 11:17

Ліфт як громадський транспорт і магазини без продавців. Ведучі тревел-шоу дізналися цікаві факти про Казахстан
6

Ведучі під час подорожі дізналися незвичні факти про Казахстан.

До Західного Казахстану вирушила команда тревел-шоу "Орел та Решка", який показує "Новий канал". Ведучих програми Василісу Хвостову та Антона Зайцева здивували деякі факти про Казахстан.

1. Верблюди – не рідкість. Як в Україні вулицями спокійно гуляють коти і собаки, так у Західному Казахстані – верблюди. Вони мандрують пустелею поблизу дороги, деколи виходять просто на неї та прогулюються між машинами. Верблюди є майже в кожному дворі.

2. Замість вулиць - мікрорайони. Василіса Хвостова приїхала у місто посеред пустелі – Актау.

"У цих мікрорайонах немає назв, але є номери. Пронумеровані не лише райони, а й будинки. Щоб замовити доставку піци, потрібно замість адреси сказати схоже на номер мобільного. Наприклад, 7-10-26, де 7 – це номер мікрорайону, 10 – будинку, а 26 – квартири", - розповідає ведуча.

Ведучі дізналися багато незвичного в Казахстані
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучі дізналися багато незвичного в Казахстані
Ведучі дізналися багато незвичного в Казахстані
Ведучі дізналися багато незвичного в Казахстані
Ведучі дізналися багато незвичного в Казахстані

3. Магазин без продавця. В Актау ще з радянських часів залишились "магазини совісті" – крамниці з прилавками без продавця.

"Потрібно просто взяти товар з прилавку, залишити гроші у спеціальному акваріумі чи розрахуватись карткою і піти. Все тут побудовано на чесності людей", – каже Василіса.

4. Ліфт – громадський транспорт. Однією з особливостей міста Актау є маяк, який знаходиться на даху житлового будинку.

"Тут подумали: "Навіщо будувати маяк, якщо є багатоповерхівка просто на березі моря?". Маяк світить і вказує шлях кораблям та літакам. Кажуть, що можна піднятися на дах і подивитися на місто з висоти пташиного польоту. Але спочатку треба зайти у під`їзд, який більше схожий на якийсь бункер, і знайти касу. Там дізнаєшся дивний факт про Актау. Тут ліфти – платні, адже їх вважають громадським транспортом", - продовжує ведуча.

5. Голова верблюда для гостя. Верблюдів у Казахстані вирощують не лише заради молока, а й їдять повністю: і м`ясо, і жир, і серце, і нутрощі, і сало, і печінку, залишають лише шерсть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрачає мільйонні контракти: Регіна Тодоренко потрапила в скандал

"Якщо в будинок приходять гості, то обов`язково варять верблюдячу голову. Казахи роблять це на знак поваги", – розповіла Василіса.

23 жовтня 2019 року вийшов випуск тревел-шоу "Дома краще!" від проекту "Орел і решка". Ведучий та режисер Євген Синельников разом зі своєю командою розповіли про Вінницю.

Зараз ви читаєте новину «Ліфт як громадський транспорт і магазини без продавців. Ведучі тревел-шоу дізналися цікаві факти про Казахстан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі