понеділок, 17 квітня 2006 14:04

Зупинка "Арсенальна". Кінцева?

 

Київський футбольний клуб "Арсенал", найімовірніше, залишить за три тижні вищу лігу. Жодних ознак занепокоєння з цього приводу в столиці не відчувається. Аби завтра згадана структура зникла взагалі, ніхто б і не помітив. Та "Арсенал" зникне не завтра, а трохи згодом. Так само незрозуміло, як і виник.

Трапилося це навесні 2002 року. Відтоді футбольний "Арсенал" (Київ) нагадував численні політичні партії та блоки, які витратили на агітацію купу грошей, а потім набрали нуль цілих нуль десятих. Так само, як і ті партії, "Арсенал" створювався невеликою групою людей з невідомо якими намірами.

Слова тоді говорилися ніби й хороші. Що Києву, мовляв, потрібна міська футбольна команда, яка б захищала честь міста (читай: мера Омельченка) на противагу приватному "Динамо", яке інтереси Олександра Олександровича не враховувало. Для нової команди обіцяли побудувати стадіон, тренувальну базу і дитячу футбольну школу. Запевняли, що "Арсенал" стане вершиною піраміди масового столичного футболу.

Понад 50 мільйонів гривень на рік

Насправді не зробили нічого. Немає у "Арсеналу" ні стадіону, ні бази. Всі чотири роки, які дивним чином збіглися з другим терміном перебування Омельченка київським міським головою, ФК "Арсенал" являв собою групу зібраних з усього світу футболістів середнього класу. Із столицею України їх пов"язувала тільки чималенька зарплата. Понад 50 мільйонів гривень на рік з міського бюджету коштувала футбольна команда киянам. Тепер, коли Омельченка не переобрали, про ці гроші залишаться лише спогади. А про  сам "Арсенал" за кілька років ніхто й не згадає. Хіба що статистики або молоді уболівальники, які запитуватимуть у старших, що то за явище таке було під назвою "Арсенал" (Київ), звідки взялося і куди зникло?

Їм пояснять, що час такий був у київському футболі, "арсенальний". Побув і закінчився.

Зараз ви читаєте новину «Зупинка "Арсенальна". Кінцева?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі