вівторок, 20 квітня 2010 01:55

"Зубарєв вчинив правильно"

"Вважаю, київські динамівці мають нагородити медалями арбітрів по закінченні сезону. Золотими чи срібними — не так важливо. Завдяки роботі суддів "Динамо" здобуло 10 очок у чемпіонаті України. Хотілося б запитати в Ігоря Михайловича Суркіса: чи варті витрати й зусилля таких сумних результатів", — говорить власник "Дніпра" Ігор Коломойський, 46 років.

У неділю "Динамо" обіграло "Дніпро" — 2:1. Ключовий момент матчу трапився на 26-й хв.

За рахунку 1:0 на користь "Дніпра" форвард "Динамо" Роман Зозуля помчав до воріт суперників. Його за руку схопив захисник Віталій Мандзюк, паралельним курсом рухався ще один дніпропетровець Євген Чеберячко. Арбітр матчу Олег Зубарєв із Донеччини вирішив спочатку покарати Мандзюка попередженням. На нього налетіли "динамівці", вимагаючи вилучення Мандзюка за фол останньої надії. Потім арбітр дістав червону картку. Її правомірність викликала сумнів навіть у головного тренера "Динамо" Валерія Газзаєва.

— На мою думку, там була жовта картка, — каже Валерій Георгійович.

Чисельну більшість кияни реалізували у другому таймі.

На умовах анонімності кореспондент "ГПУ" поговорив із авторитетним арбітром, який розтлумачив епізод Зозуля–Мандзюк.

— Суддя вчинив абсолютно слушно. Мандзюк однозначно порушував правила. Можна було б сказати, що Чеберячко страхує партнера, але чудово відомо — швидкісні якості Зозулі кращі, ніж у Євгена. Позиція — також. Тож нікого Чеберячко не страхував. Вилучення відсотків на 85, попередження на 15. Зубарєв вчинив так, як вчать на зборах. Усі суперечливі моменти на користь атакувальної команди. Бо заохочення тих, хто атакує, це шлях до гола. Гол — видовище. А саме завдяки видовищу краще продається футбол і цього вимагає УЄФА.



Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. 26-й тур


"Динамо" (Київ) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 2:1

"Шахтар" (Донецьк) — "Закарпаття" (Ужгород) — 1:0

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Арсенал" (Київ) — 0:1

"Іллічівець" (Маріуполь) — "Зоря" (Луганськ) — 1:0

"Чорноморець" (Одеса) — "Металург" (Донецьк) — 1:1

"Ворскла" (Полтава) — "Металіст" (Харків) — 0:0

"Таврія" (Сімферополь) — "Оболонь" (Київ), "Металург" (Запоріжжя) — "Карпати" (Львів) — матчі закінчилися вчора ввечері. У турнірній таблиці їх не враховано

Зараз ви читаєте новину «"Зубарєв вчинив правильно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі