четвер, 01 вересня 2011 06:15

"Ворскла" сподівається на тренера

У осінній частині єврокубків виступлять чотири українські команди. Про їхні шанси на продовження боротьби у плей-офф говоримо з колишнім півзахисником збірної України Сергієм Нагорняком, 40 років.

"Шахтар"

Склад групи ("Порту", "Зеніт", "Апоель")

Не пощастило. Краще б донеччанам попався явний фаворит групи — "Барселона" та "МЮ" і дві слабкі команди, як БАТЕ та чеської "Вікторії". А маємо три майже рівні команди, що претендуватимуть на дві вакансії до 1/8 фіналу — "Порту", "Шахтар" і "Зеніт". Донеччани можуть "козиряти" атакою, але їхня оборона слабша, ніж у пітерців. Важливо не програти в першому матчі в "Порту" і добре, що за португальців не гратимуть дискваліфіковані Ґуарін та Роландо.

Надія

Фернандіньйо. Потенційно це найсильніший гравець серед усіх команд групи. Бразилець повністю відновився після травми, заграв навіть яскравіше, ніж до неї і надзвичайно мотивований, адже минулого сезону Лігу чемпіонів він практично пропустив. Важливо, що поруч із Ферною не менш класні гравці — Вілліан, Дуґлас Коста. Той же Данні із "Зеніта" грає слабше, ніж кілька років тому. А Ґуаріну буде важко без Фалькао.

Шанси на вихід із групи

"Порту" — 35%, "Шахтар" — 33%, "Зеніт" — 32%.

"Динамо"

Склад групи ("Бешикташ", "Сток Сіті", "Маккабі")

Цілком придатний для виходу до плей-офф. "Бешикташ" обіграли взимку: з того часу турки не стали сильнішими, а "Динамо" потроху долає літній спад. "Сток Сіті" — міцна команда, але вище голови вона не стрибне і зірок у складі немає. "Маккабі" натомість треба остерігатися: в Ізраїлі буде нелегко.

Надія

Повернення Михалика. У "Динамо" немає явного лідера, Сьомін ставить на команду гру. Але без Михалика шкутильгає оборона. Тарас уміло діє в повітряній боротьбі, що буде важливо в матчах проти "Стока".

Шанси на вихід із групи

60%, що "Динамо" стане першим, 40% — другим.

"Металіст"

Склад групи (АЗ, "Аустрія", "Мальме")

Абсолютно прохідний. "Металіст" у ній фаворит. Радує, що посилив оборону аргентинець Торсільєрі. А з атакою порядок, якщо Девич на лаві запасних сидить.

Надія

Тайсон. Саме цей гравець, завдяки неймовірній швидкості, може самостійно вирішити долю епізоду.

Шанси на вихід із групи

80% — перше місце, 20% — друге.

"Ворскла"

Склад групи ("Копенгаген", "Ганновер", "Стандарт")

Будь-який варіант для "Ворскли" був би складний. Можна було б сподіватися, що суперники недооцінять полтавців, але такий фактор грає в окремому матчі, а не на довгій дистанції. Можливо, той же "Ганновер" зосередиться на національному чемпіонаті. Це може допомогти "Ворсклі" взяти якісь очки.

Надія

Микола Павлов — тренер, який грав у єврокубках із "Дніпром" ще на початку 1990-х. Він зуміє налаштувати команду на боротьбу, підведе фізично готовою до матчів.

Шанси на вихід із групи

20%, що полтавці вийдуть до 1/16 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «"Ворскла" сподівається на тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі