пʼятниця, 04 серпня 2017 00:00

Володимир Кличко завершив кар'єру

Автор: www.img.com.ua
  Володимир Кличко із 2011 року мав титули за трьома з чотирьох основних боксерських версій
Володимир Кличко із 2011 року мав титули за трьома з чотирьох основних боксерських версій

Багаторічний чемпіон світу у надважкій вазі Володимир Кличко, 41 рік, завершив боксерську кар'єру. Про це заявив у відеозверненні.

Володимир Кличко став олімпійським чемпіоном-1996 в Атланті, США. Того ж року дебютував серед боксерів-професіоналів. 2000-го вперше став чемпіоном світу серед профі — відібрав титул Всесвітньої боксерської організації в американця Кріса Бірда. З 2006-го до 2015-го був лідером королівської вагової категорії. З 2011-го володів і захищав титули за трьома із чотирьох основних боксерських версій. У листопаді позаторік утратив свої пояси, поступившись Тайсону ­Ф'юрі. Двічі матч-реванш із ним зривався через британця. Після цього в драматичному двобої програв ще одному британцеві Ентоні Джошуа — 29 квітня на "Вемблі" у Лондоні.

Про повторний бій із Джошуа всі говорили майже як про факт. Він мав відбутися 11 листопада в американському Лас-Вегасі. Але Володимир прийняв рішення не продовжувати кар'єру.

Незважаючи на обіцяний за реванш багатомільйонний гонорар, Володимир Кличко вчинив правильно. В попередньому поєдинку з Ентоні Джошуа він показав свій максимум. І все одно цього не вистачило для перемоги. У реванші він кращим точно не був би. А гіршим — цілком. Шанс перемогти у повторному поєдинку у Кличка був би суттєво нижчий, ніж у першому бою.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко завершив кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі