вівторок, 14 вересня 2010 06:17

Володимир Кличко вдруге переміг Семюеля Пітера

Автор: фото з сайта www.kp.ua
  Володимир Кличко з 10-річним племінником Єгором-Даніелем, сином його старшого брата Віталія. Хлопчик уперше побував на боксерському поєдинку. 16 жовтня на ринг вийде його тато. Єгор-Даніель хоче попросити батьків дозволу на відвідування бою
Володимир Кличко з 10-річним племінником Єгором-Даніелем, сином його старшого брата Віталія. Хлопчик уперше побував на боксерському поєдинку. 16 жовтня на ринг вийде його тато. Єгор-Даніель хоче попросити батьків дозволу на відвідування бою

Минулої суботи на футбольному стадіоні "Коммерцбанк Арена" у Франкфурті-на-Майні, Німеччина, чемпіон світу за версіями IBF і WBO, 34-річний Володимир Кличко — 55 перемог, 49 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх — захистив свої титули. Українець переміг колишнього чемпіона світу, нігерійця 30-річного Семюеля Пітера — 34 перемоги, 27 нокаутів, чотири поразки. Американський рефері Роберт Бірд зупинив бій посеред 10-го раунду після серії ударів Кличка-молодшого.

Єдиний шанс Семюеля Пітера — у стартових раундах різко скорочувати дистанцію і намагатися там влучити. Так він і пробував діяти. Із перших секунд нігерієць, хитаючи маятник, пішов уперед, готуючи свій убивчий лівий гак. Володимир якийсь час успішно стримував претендента джебом на дальній дистанції, але в середині раунду таки пропустив потужний боковий. Підборіддя витримало. Удар завів Кличка. Він почав раз-по-раз пробивати праві прямі. У другому раунді українець настільки пристрілявся, що здавалося, Пітер ось-ось упаде. Він хитався, ноги запліталися, але таки дотягнув до гонгу.

Думалося, ще раунд-два, Кличко покладе Пітера і досягне яскравої перемоги. Але так не сталося. Володимир збавив темп і бій став схожим на попередні його виступи. Так, Кличко грамотно діяв джебом, точно і потужно бив правий прямий. Додав до свого ударного арсеналу ще лівий боковий і аперкоти з обох рук. Навіть час від часу діяв серійно, чого давно не бачили. Але знов було багато навалювань, нависань, клінчів, щоправда, ініційованих також і Пітером. Усередині бою невдоволено засвистіла публіка.

Володимир домінував протягом усього бою, він вигравав кожен раунд. Але, будучи в такій чудовій функціональній і психологічній формі, деморалізованого, повільного і нетехнічного Пітера можна було обіграти набагато видовищніше, а не просто вимотати і нокаутувати нерухому ціль у кінці бою.

Усередині бою публіка почала свистіти

У 10-му раунді Володимир провів серію ударів у голову і, коли Пітер падав на настил рингу, рефері припинив бій. Полежавши з хвилину на спині, Пітер піднявся і пішов у свій кут. На прес-конференцію він так і не потрапив, довелося їхати на обстеження в лікарню.

— Бій видатним назвати не можу, — каже "ГПУ" суддя республіканської категорії з Тбілісі Георгій Навасардов, 59 років. — Багато одноманітною тяганини і браку, причому з обох сторін. Пітер ні в одній із фаз бою не був небезпечним для Кличка. Володимир мав яскравіше його перемагати. Мабуть, після цього бою Пітера "спишуть у тираж". П"ять років тому він був міцніший. А тут Чемберсу програв, потім Віталієві й завершив цю "чорну справу" Володимир.

Суботній бій у Франкфурті став сотим для братів Кличків. Вони здобули 95 перемог — 87 нокаутів — і зазнали п"ять поразок.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко вдруге переміг Семюеля Пітера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі