середа, 24 лютого 2010 17:39

Віталію Кличку слід домовлятися з Валуєвим

Чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі, українець 38-річний Віталій Кличко шукає суперника для вільного захисту свого титулу, запланованого на 29 травня.

Боксерське шоу планувалося провести на 61-тисячному стадіоні "Велтінс Арена" в німецькому Ґельзенкірхені. Але, за деякими даними, вже минув останній день, коли можна було забронювати цю арену.

Головним кандидатом на зустріч із Кличком-старшим є колишній чемпіон світу за версією WBA, росіянин 36-річний Микола Валуєв. Наразі переговорники не можуть зійтися на розмірі гонорару для 213-сантиметрового "Російського гіганта". Остання пропозиція менеджерів Кличка склала $2 млн. У відповідь представники Валуєва попросили для свого боксера 40% від призового фонду. Це, на їхню думку, принесе їм понад $4 млн. У команді Кличка заявили: якщо Микола Валуєв протягом двох тижнів не погодиться на $2 млн, їм доведеться шукати іншого суперника для Віталія. Цей термін уже сплив — наразі сторона росіянина так і не дала офіційної відповіді.

Представники Валуєва вимагають 40 відсотків від призового фонду

Серед кандидатів називалися обов"язковий претендент на титул IBF, росіянин Олександр Повєткін і переможець бою 3 квітня 2010-го між чемпіоном світу за версією WBA британцем Девідом Хеєм і американцем Джоном Руїзом. Проте Повєткін не готовий до титульного бою і малоймовірно, що його виставлять проти Кличка-старшого. Те ж стосується і другого варіанту — переможець бою Хей-Руїз не встигне підготуватися до зазначеної дати.

Тому командам Кличка і Валуєва, імовірно, доведеться знову сідати за стіл переговорів і домовлятися про фінансові умови. Компромісною видається сума в розмірі $3 млн для Миколи Валуєва. Кличко-старший може отримати втричі більше.

Зараз ви читаєте новину «Віталію Кличку слід домовлятися з Валуєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі