четвер, 24 вересня 2009 19:37

Віталія може підвести "фізика"

Для Віталія Кличка бій проти Арреоли, якого телеканал НВО розкручує як "рідкісний товар" — латинос-супертяж — стане третім після торішнього тріумфального повернення в бокс. У попередніх боях він достроково переміг нігерійця Семюела Пітера і кубинця Хуана Карлоса Гомеса. Якщо у двобої проти Сема Віталій виглядав чи не краще, ніж до майже чотирирічної перерви у кар"єрі, то в зустрічі з кубинським біженцем був повільнішим, ніж зазвичай, і втомленішим. Це дало підстави багатьом заговорити про те, що українцеві пора задуматися про завершення кар"єри.

"Або Кличко переможе Арреолу впевнено і щонайшвидше робитиме наступний бій, оскільки не молодіє, або він переможе з великими проблемами і завершить кар"єру. Інших варіантів не бачу", — пише на форумі в одній із соціальних інтернет-мереж Саша Бендер із Німеччини.

Попри поважний вік, 38 років, у Віталія є значно більше переваг над суперником. У нього значно більший досвід, перевага у зрості 9 см і розмахові рук 8 см. У Кличка надокучливі джеби, що сильно вимотують суперників і не дають ані секунди розслабитися. Зрештою, українець має потужний правий прямий.

Арреола має 26 кілограмів зайвої ваги

В Арреоли також чимало плюсів. Він — агресивний, має пристойну швидкість рук, може вибухнути градом ударів. Серед головних недоліків — неповороткий, що пов"язано із зайвими 26 кг ваги, повільний на ногах, дірявий захист, проблеми з технікою — зокрема, тягнеться за своїми ударами.

Обидва добре тримають удар. Щоправда, через проблеми в захисті Арреола вже неодноразово побував у нокдаунах. І Віталій, і Кріс мають непохитну волю, справжній бійцівський дух. Обидва потужні нокаутери, однак мало хто сумнівається, що бій триватиме всі 12 раундів

"Арреола для мене найбільш видовищний важкоатлет. Така собі тушка на рингу. Віталій його покладе. Саме покладе, а не так, як із Пітером було. Арреола не закінчуватиме бій на табуретці. Він дасть можливість себе покласти і нам насолодитися цим видовищем. Обіцяє бути шоу", — пише на тому ж форумі Павло Сиволобчик із Канади.

Та є й інші думки щодо видовищності поєдинку.

— Не думаю, що буде дуже цікаво, — каже "ГПУ" тренер із боксу з Мінська Сергій Питалєв, 36 років. — Чим може взяти Арреола? Ударом, але треба ж підійти якось. Злякає татуюваннями? Чи задавить зайвою вагою. Буде розстріл із боку Кличка — причому не лише прямо, але і під кутами, що для не надто повороткого хлопця буде вкрай неприємно. Головне, щоб "фізуха" Віталія не підвела, а решта — справа техніки.

Зараз ви читаєте новину «Віталія може підвести "фізика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі