середа, 17 листопада 2010 00:45

Вболівальники "Інтера" обізвали Ібрагімовича "мерзотним циганом"

Автор: фото: Reuters
  Златан Ібрагімович з призом найкращого футболіста Швеції-2010
Златан Ібрагімович з призом найкращого футболіста Швеції-2010

"Мерзотний циган". Таким банером зустріли форварда 29-річного Златана Ібрагімовича вболівальники "Інтера". Колишній нападаючий їхньої команди цього літа перебрався до табору найпринциповішого суперника, "Мілана". Минулої неділі команди зустрілися в "дербі". Ібрагімович забив єдиний м'яч у зустрічі. "Мілан" переміг — 1:0.

"Дуже добре, що ми стали лідерами чемпіонату Італії, — написав футболіст на своїй сторінці в соціальній мережі "Твіттер". — А мій гол змусив замовкнути вболівальників "Інтера".

Ібрагімович — один з найбільш неоднозначних форвардів сучасності. Він перебрався до Італії 2004-го і за п'ять років виступів у "Ювентусі" та "Інтері" незмінно здобував титул чемпіона країни. Саме через Златана будували гру команд в атаці. І якщо "Ювентус" Фабіо Капелло ще мав наступальні варіанти гри без Ібри, то "Інтер" часів Роберто Манчіні — ні.

2008-го міланський клуб очолив Жозе Моуріньйо. Португальському фахівцеві було досить одного сезону, щоб зрозуміти — Ібрагімович гарантує титул на внутрішній арені, але в Європі з таким форвардом робити нічого. Златан технічний та надзвичайно координований гравець, швидкісний, уміло веде повітряну боротьбу. Але не вміє грати через "не можу". Ставка на нього — ризикована, суперникам достатньо виключити з гри Ібрагімовича, щоб упоратися з командою, яку він представляє.

Тому влітку 2009-го Ібрагімовича віддали іспанській "Барселоні". Моуріньйо натомість залучив Ето'О, Міліто — двох різнопланових форвардів, яких постачав м'ячами півзахисник Снейдер, — і виграв Лігу чемпіонів. Пройшовши у півфіналі "Барселону", яка сподівалася на Ібрагімовича, але той ці матчі провалив.

Зрозумівши, що Ібра його команді не потрібен, тренер "Барси" Пеп Ґвардіола дав добро на продаж форварда "Мілану". В новій команді Ібра встиг зіграти 15 матчів і провести дев'ять голів. Златан звично став фундатором атаки команди. Уболівальники "Мілана" скандують його ім'я, наголошуючи, що приходять на матчі, щоби подивитись, як забиває Ібрагімович. Зусилля шведського форварда вивели "Мілан" на поточне перше місце в чемпіонаті Італії. Але "іброзалежність" практично позбавляє команду шансів на перемогу в Лізі чемпіонів.

 

Узимку "Мілан" може повернути Шевченка

Форвард "Мілана" 37-річний Філіппо Індзаґі ушкодив коліно й не гратиме до закінчення цього сезону. Через травматичність іншого нападаючого — Пато — та погану форму Рональдіньйо керівництво лідера чемпіонату Італії мусить вийти на січневий трансферний ринок. Італійська преса пише, що "Мілан" зробить пропозицію київському "Динамо" щодо піврічної оренди капітана збірної України Андрія Шевченка. На користь цього варіанта — невисока вартість футболіста. Але проблема в тому, що "Мілану" потрібен нападаючий штрафного майданчика. Теперішній Шевченко на цій позиції ніяк себе не проявляє.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники "Інтера" обізвали Ібрагімовича "мерзотним циганом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі