середа, 28 серпня 2019 07:55

Василь Ломаченко битиметься за три титули

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.24tv.ua
  Василь Ломаченко 31 серпня має провести п’ятнадцятий бій у кар’єрі боксера-професіонала
Василь Ломаченко 31 серпня має провести п’ятнадцятий бій у кар’єрі боксера-професіонала

У суботу, 31 серпня, українець Василь Ломаченко, 31 рік, уперше в кар'єрі проведе бій за три чемпіонські титули. На "О2 Арені" в Лондоні зустрінеться з ровесником із Великої Британії Люком Кемпбеллом. Арена буде цілком заповнена — всі 20 тисяч квитків на вечір боксу розкуплені за­здалегідь.

Професійні кар'єри суперники розпочали 2013 року — наступного після Олімпійських ігор у Лондоні. Обидва там стали чемпіонами. Василь виграв золоту медаль у ваговій категорії до 60 кг і став дворазовим олімпійським чемпіоном. Кемпбелл переміг на Іграх у вазі до 56 кг.

Для Ломаченка бій проти Кемпбелла буде 15-м серед професіоналів. Має 13 перемог, 10 нокаутів та одну поразку. Крім дебютного бою, решта були чемпіонськими.

Кемпбелл має 20 ­перемог, 16 нокаутів і дві поразки. Зробить другу спробу ­здобути чемпіонський титул. У вересні 2017 року програв бій за титул Всесвітньої боксерської асоціації Хорхе Лінареса з Венесуели. Оцінки суддів розділилися: двоє побачили перевагу Лінареса, один — Кемпбелла. Лінарес — єдиний спільний суперник Ломаченка і Кемпбелла. Торік у травні Василь переміг його технічним нокаутом у десятому раунді й здобув титул у третій ваговій категорії. У цьому бою сам Василь уперше в професійній кар'єрі опинився у нокдауні.

На кону в поєдинку Ломаченка і Кемпбелла стоятиме три титули у легкій вазі — Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBО), а також вакантний за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Василь може стати третім українським боксером, який одночасно володітиме трьома і більше чемпіонськими поясами. Володимир Кличко в період 2011–2015 років володів трьома титулами у надважкій вазі. А Олександр Усик у ­2018–2019 роках був абсолютним чемпіоном світу — мав пояси за чотирма основними версіями.

З Великою Британією пов'язані історичні досягнення українських боксерів. У червні 1999 року на "Лондон Арені" Віталій Кличко нокаутував у другому раунді британця Гербі Гайда і першим серед українців став чемпіоном світу серед професіоналів. На кону стояв титул WBO у надважкій вазі. В березні 2008-го у Кардіффі, Вельс, Андрій Котельник виграв технічним нокаутом у ­12-му раунді у британця Гевіна Ріса і вперше став чемпіоном світу — за версією WBA у першій напівсередній вазі. Там само, у Великій Британії — в Манчестері — він і втратив титул, програвши за рішенням суддів британцеві Аміру Хану. На "Вемблі" у Лондоні провів свій останній бій у кар'єрі Володимир Кличко — 29 квітня позаторік програв технічним нокаутом в 11-му раунді британцеві Ентоні Джошуа, чемпіону за двома версіями.

Поєдинок Василя Ломаченка і Люка Кемпбелла принесе обом рекордні гонорари в кар'єрі. За інформацією сайту "Спорт­арена", британець отримає 1 млн фунтів стерлінгів — 30,66 млн гривень. Ломаченко заробить 4 млн доларів — 100,24 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко битиметься за три титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі