середа, 07 березня 2007 19:32

"Валенсію" та "Інтер" чекають санкції

Автор: фото: REUTERS/Sergio Perez
  Бійка валенсіця Хаві Наварро (ліворуч) та бразильського захисника ”Інтера” Майкона. Іншому ”інтеристу”, Бурдіссо, Наварро зламав ніс
Бійка валенсіця Хаві Наварро (ліворуч) та бразильського захисника ”Інтера” Майкона. Іншому ”інтеристу”, Бурдіссо, Наварро зламав ніс

У вівторок жодній із команд учасниць 1/8 фіналу Ліги чемпіонів не довелося грати додатковий час. Але у Валенсії суперники на стадіоні "Месталья" затрималися. Там після матчу місцевої команди з "Інтером" виникла бійка.

Спровокував її капітан "Валенсії" Карлос Марчена. Він сказав щось уїдливе Ніколасу Бурдіссо. А той не стримався і ударив суперника ногою. У сутичку швидко встряли й інші футболісти. А в розпал бійки з лави запасних "Валенсії" вискочив Хаві Наварро, дав Бурдіссо добрячого стусана і побіг. За Наварро погналися "інтеристи" Крус та Кордоба, але не змогли наздогнати втікача.

Службі безпеки таки вдалося втихомирити гравців, хоча троє футболістів "Інтера" — Тольдо, Камбіассо та Фігу намагалися прорватися до роздягальні "Валенсії" і влаштувати самосуд над Хаві Наварро.

— Результат матчу залишать у силі, — каже "ГПУ" колишній делегат УЄФА Анатолій Попов, 58 років. — Найбільш серйозні санкції будуть вжиті до Бурдіссо та Хаві Наварро, адже вони фізично били суперників. Розбиратимуться, що там Марчена сказав Бурдіссо. Гадаю, остаточне рішення оголосять не раніше, ніж за тиждень.

Остання масова бійка зчинилася і 30 червня 2006 року — після чвертьфіналу Кубка світу Німеччина — Аргентина. Вона коштувала німцеві Фрінґсу участі у півфінальному матчі. Він був дискваліфікований за те, що вдарив в обличчя аргентинця Круса.

Власне, вихід "Валенсії" до чвертьфіналу порадував колишнього гравця цієї команди Олега Саленка, 37 років.

— Матч вийшов досить нудним, — каже він. — Господарям головне було не пропустити, тому вони "зачинилися". "Інтер" без двох опорних півзахисників, Вієйра та Камбіассо, був розбалансованим.

Два останні переможці Ліги чемпіонів — "Барселона" та "Ліверпуль" — суперничали між собою.

— "Ліверпуль" пройшов завдяки прекрасній організації гри. "Барса" випустила на поле всіх "зірок", але ті не розуміли одне одного. "Ліверпуль" мав більше голевих моментів.

"Челсі" забив вирішальний гол "Порту" за 10 хв. до кінця матчу. Зробив це німець Баллак, якому асистував Андрій Шевченко.

— Шева непогано відіграв, — зазначає Саленко. — Він уже не ховається на різних ділянках поля, а намагається вести гру в атаці. Нічим не гірший від Дроґба.

Шкода, що "Рома" пройшла. Невиразна команда, нестабільна. Не знаєш, чого від неї чекати. Не люблю таких, — підсумовує наш експерт.

Номер уже був підписаний до друку, коли пройшли матчі середи, у яких визначився інший квартет чвертьфіналістів. Сьогодні в Афінах, де 23 травня відбудеться фінал Ліги чемпіонів, пройде жеребкування. Воно розпочнеться о 13.00 за київським часом і визначить чвертьфінальну та півфінальну "сітку" турніру.





Результати повторних матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

6 березня (вівторок)

"Валенсія" (Іспанія) — "Інтер" (Мілан, Італія) — 0:0 (перший матч — 2:2)

"Ліверпуль" (Англія) — "Барселона" (Іспанія) — 0:1 (2:1)

"Ліон" (Франція) — "Рома" (Рим, Італія) — 0:2 (0:0)

"Челсі" (Лондон, Англія) — "Порту" (Португалія) — 2:1 (1:1)

Зараз ви читаєте новину «"Валенсію" та "Інтер" чекають санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі