вівторок, 05 лютого 2013 06:45

В українській "молодіжці" виокремлюються форварди

Автор: фото з сайта www.dynamo.kiev.ua
  Владислава Калитвинцева після Кубка співдружності залучили на навчально-тренувальний збір київського ”Динамо”
Владислава Калитвинцева після Кубка співдружності залучили на навчально-тренувальний збір київського ”Динамо”

10 днів тому в російському місті Санкт-Петербург закінчився футбольний Кубок співдружності. У турнірі брали участь збірні, в яких гравці до 21-го року. Україна посіла друге місце. Підопічні Сергія Ковальця, який дебютував на посаді головного тренера молодіжної збірної, поступилися у фіналі росіянам — 2:4. У вирішальному матчі українці грали не гірше, а програли через помилки в обороні, що недорахувалася центрального захисника Дмитра Рижука — дискваліфікація.

Виокремлюємо п'ять найпомітніших гравців української "молодіжки" на турнірі.

1. Олександр Нойок, 20 років

Клуб: "Шахтар"

Позиція: опорний півзасник

Уміння: дуже мобільний. "Вичищав" усю середину поля, долучався до атак.

2. Олександр Караваєв, 20 років

Клуб: "Севастополь"

Позиція: лівий атакувальний півзахисник

Уміння: чудовий дриблінг. Завдяки цьому створював чисельну перевагу у своїй зоні, але губився безпосередньо в карному майданчику. Викликав цікавість ЦСКА, "Зеніта" та англійського "Евертону". Трансфер належить "Шахтареві".

3. Владислав Калитвинцев, 20 років

Клуб: "Динамо"

Позиція: лівий півзахисник

Уміння: технічний, з прекрасним ударом. Забив у фіналі гол із 25 м. Відновився після тяжкої травми, тому бракує змагального тонусу. Ковалець ощадливо використовував гравця.

4. Юрій Яковенко, 19 років

Клуб: "Оболонь"

Позиція: нападаючий

Уміння: Швидкий, непогано працює з м'ячем, добре відчуття голу. Визнаний найкращим нападаючим турніру. Хоча у стартовому складі син Павла Яковенка вийшов тільки у фінальному матчі.

5. Віталій Іванко, 20 років

Клуб: "Металург", Донецьк

Позиція: нападаючий

Уміння: потужний, уміло веде боротьбу. Забив чотири голи — стільки ж у Яковенка. Твердий кандидат до основного складу "Металурга".

Ковалець дізнався суперників

До фінальної частині Євро-2013 молодіжна збірна України не пробилася. Ковалець готується до відбору на Євро-2015. Суперники — Швейцарія, Хорватія, Латвія та Ліхтенштейн. Матчі почнуть у вересні. До раунду плей-оф точно потрапить переможець групи. А ще — чотири команди з 10, які посіли у групах другі місця.

 

Зараз ви читаєте новину «В українській "молодіжці" виокремлюються форварди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі