четвер, 07 серпня 2008 17:45

Успіхом стануть три золоті нагороди

8 серпня в Пекіні стартують XXIX літні Олімпійські ігри. У них візьмуть участь 254 українські спортсмени. Вони змагатимуться тільки в індивідуальних дисциплінах. Кореспондент "ГПУ" спілкувався з шефом місії Національного олімпійського комітету України, срібною призеркою Олімпіади-1980 Ніною Уманець, 50 років.

Що входить до кола ваших обов"язків?

— Вирішую всі організаційні питання — від замовлення квитків до повернення делегації до України.

Яку кількість нагород може здобути збірна України?

— Чотири роки тому на Олімпіаді в Афінах наша команда завоювала 23 медалі. Серед них — 9 золотих. Але нині ми не розраховуємо на повторення цього успіху. Завершили кар"єру олімпійські чемпіони Ельбрус Тедеєв, Наталя Скакун. Тільки в естафеті змагатиметься плавчиха Яна Клочкова. Олімпіада відрізняється від чемпіонатів світу, Європи та першостей Європи. Якщо завоюємо три золоті нагороди — це буде величезний успіх. Насамперед сподіваємося на чемпіонку світу з художньої гімнастики Ганну Безсонову (Спортивний арбітражний суд у Лозанні дозволив її тренеру Ірині Дерюгіній бути присутньою на змаганнях як тренеру, але не судити їх. — "ГПУ"). Є шанси в боротьбі: там виступатимуть олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені, чемпіон світу Володимир Шацьких (вільна боротьба), срібний призер Олімпіади-2004 Роман Гонтюк, Євген Сотников, який був третім на попередніх Іграх (дзюдо). Узагалі, традиції держави треба підтримувати: 160 українців за всі часи проведення Ігор ставали олімпійськими чемпіонами.

Які умови в наших олімпійців будуть у Пекіні?

— Жодних фінансових навантажень в Олімпійському селищі не буде. Повний харчувальний пансіон і комплекс послуг, включаючи прасування та прання.

Зараз ви читаєте новину «Успіхом стануть три золоті нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі