вівторок, 12 вересня 2017 06:50

Усик вийшов у півфінал боксерської Ліги чемпіонів

Автор: www.atn.ua
  Олександр Усик (праворуч) переміг Марко Хука технічним нокаутом у десятому раунді
Олександр Усик (праворуч) переміг Марко Хука технічним нокаутом у десятому раунді

9 вересня у столиці Німеччини Берліні 30-річний Олександр Усик — до бою 12 перемог у 12 боях, 10 нокаутів — виграв технічним нокаутом в 10-му раунді в німця Марко Хука, 32 роки, — до бою 40 перемог, 27 нокаутів, чотири поразки і нічия. Українець втретє захистив титул чемпіона світу за вер­сією Всесвітньої боксерської організації (WBO) у першій важкій вазі і став першим півфіналістом Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) — Ліги чемпіонів.

Це був перший чвертьфінальний бій WBSS — турніру з призовим фондом $50 млн. По вісім найсильніших боксерів у суперсередній і першій важкій вагових категоріях із вересня цього року до травня наступного визначать володаря Кубка Мохаммеда Алі. У півфіналі Усик зустрінеться з переможцем бою між чемпіоном Всесвітньої боксерської ради, латвійцем Майрісом Брієдісом і кубинцем Майком Пересом. Він пройде 30 вересня в Ризі, Латвія.

У початкових двох раундах бою Усик — Хук ні в кого не було суттєвої переваги. А вже з третього Олександр почав підтверджувати те, що він значно кращий боксер, ніж його суперник — багаторічний володар титулу WBO. Переважав його у всіх компонентах. Діяв дуже швидко. Змінював напрямки руху й створював кути для атак.

Хук не встигав за переміщеннями українця. Діяв "брудно": завдав багато ударів нижче пояса, по потилиці й спині. Навіть спробував ударити Усика, коли той послизнувся у восьмому раунді — за це з німця зняли одне очко.

У 10-му раунді американський суддя припинив побиття Хука.

Усик вийшов у ринг під козацьку пісню "Браття" Василя Жадана. Перед боєм співав гімн, тримаючи руку на серці. А після перемоги з прапором у руках подякував українцям та Україні за підтримку.

Уродженець Сімферополя здобув 13-ту перемогу в 13-му поєдинку, 11-ту нокаутом. Марко Хук програв уп'яте.

Зараз ви читаєте новину «Усик вийшов у півфінал боксерської Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі