середа, 18 жовтня 2017 06:45

Усе вирішили маленькі деталі

— Завдяки чому ви плануєте вийти на Кубок світу? — запитала перед стартом відбору наставника збірної Ісландії Хейміра Хадльгрімссона. "Вікінги" (прізвисько ісландців. — ГПУ) розпочинали кваліфікацію поєдинком проти України в Києві.

— Якщо ми не переможемо українців, то це не стане для нас кінцем світу. Те саме стосується кваліфікації на Кубок світу. Але кожне очко в нашій групі буде на вагу золота. Навіть кожен гол гратиме важливу роль. Усе в цій групі вирішать маленькі деталі, — сказав Хадльгрімссон.

Команди зіграли внічию 1:1 у дебютному матчі Андрія Шевченка на посаді наставника збірної України.

— До зустрічі за рік у Рейк'явіку, — Хеймір цілує в щоку після матчу на "Олімпійському". Кажу, що обов'язково приїду. Але навіть не уявляю, чи це ­вийде.

— Мала, в тебе закордонний паспорт із собою? — замість вітання питає телефоном колега за кілька годин до матчу збірної України проти Туреччини. Зустріч пройшла в Харкові.

Колега знав про мою одержимість поїздкою в Ісландію. Наступного дня після поєдинку проти команди Мірчі Луческу наша збірна вилітала до Рейк'явіка. В останній ­момент у літаку звільнилося місце. Завдяки цьому дзвінку я не повернулася з Харкова до Києва, а полетіла зі збірною на північ Європи.

Паспорт опинився в сумці випадково. Мала здати документ на британську візу, але подачу перенесли на тиждень. Забула викласти його, коли поспіхом збиралася в дорогу.

— Виглядаєш так, ніби досі не віриш, що летиш в Ісландію, — жартували колеги в аеропорту. — Та ти справжній джек-пот зірвала.

Рейк'явік зустрів дощем і пронизливим вітром. Я прилетіла без теплого одягу й жодного паперового євро. Добре, що мала кредитну картку.

За 15 хв. до матчу зіштовхнулася з Хадльгрімссоном у конференц-залі стадіону.

— О, привіт! Як справи? Дай "п'ять", — усміхається тренер. Кажу, що хотіла б записати з ним інтерв'ю. Ісландець погоджується.

Відвідала майже всі матчі збірної України в цьому відборі, окрім виїзного поєдинку проти Туреччини. Кожна гра — це фантастична пригода. Але виїзд в Ісландію був казковий. Так само, як вихід "вікінгів" на Кубок світу з першого місця. Хадльгрімссон виявився правий — усе вирішують маленькі деталі.

Зараз ви читаєте новину «Усе вирішили маленькі деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі