Ексклюзиви
пʼятниця, 27 серпня 2010 02:18

Юрій Калитвинцев став головним тренером збірної України

Автор: фото з сайта www.turnir.com.ua
  Торік Юрій Калитвинцев привів юнацьку збірну України до титулу чемпіонів Європи
Торік Юрій Калитвинцев привів юнацьку збірну України до титулу чемпіонів Європи
Новим головним тренером збірної України став 42-річний Юрій Калитвинцев. Таке рішення прийняв виконавчий комітет Федерації футболу України у середу після добровільної відставки Мирона Маркевича.
Поки що Калитвинцев працюватиме як виконувач обов"язків. У цьому статусі керуватиме вітчизняною національною командою у двох найближчих товариських матчах проти Польщі (4 вересня, Лодзь) та Чилі (7 вересня, Київ).
Йому, колишньому асистенту Маркевича, допомагатимуть тренери "Динамо-2" Сергій Ребров та Геннадій Литовченко. Залишився у штабі Семен Альтман, а за воротарів замість Андрія Кудимова відповідатиме Сергій Краковський, звільнений недавно із київського "Динамо".
— Стовідсотково сказати, що Калитвинцев-гравець стане тренером, не можна було, — каже "ГПУ" Дмитро Михайленко, 37 років, колишній партнер Юрія по збірній України та київському "Динамо". — Але коли грали разом, було помітно: кожен епізод на полі Калитвинцев аналізує. Торік стажувався у нього: був на тренуваннях перед переможним юнацьким чемпіонатом Європи. Працює ретельно, до деталей пояснюючи футболістам, що хоче від них бачити. Не обов"язково збірна Калитвинцева гратиме в атакувальний, вдумливий футбол — такий, який сповідував Юрій за час ігрової кар"єри. Швидше за все, він домагатиметься балансу — коли треба буде, не гребуватиме і діями від оборони. Чи не важка ноша? Юрій амбіційна людина і знає, за що береться. Приставка "виконувач обов"язків" його не знітить.


Зараз ви читаєте новину «Юрій Калитвинцев став головним тренером збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути